Az egyik dolog, amit élvezek a főzésben, hogy ugyanazt a receptet ezerféleképpen el lehet készíteni, attól függően, milyen alapanyagokat kínál a szezon. Ezzel a klasszik krumplisalátával is ez történt. Lilahagyma helyett a hűtőben pihenő medvehagymapesztót tettem bele, mustár helyett tormát használtam és karikáztam bele friss, ropogós retket is, és kevertem hozzá mikrozöld retket is.
A krumplinál egy dologra figyelj: a legjobb ha salátának (A típusú) vagy főzni való (B típusú) burgonyát használsz, mert ezek fognak utána egybemaradni és nem esik szét teljesen. Ha boltban veszed, akkor a csomagoláson fel van tüntetve a krumpli típusa, ha termelőtől, bátran kérdezd meg, mire ajánlja. Illetve a főzésnél is legyél résen és ne főzd szét. Amint könnyen átmegy rajta a hústű vagy egy fogpiszkáló, már jó is lesz.
Jót tesz neki, ha néhány órát áll a hűtőben bevetés előtt. Jó kiegészítője lehet a hidegtálaknak, sonka, tojás mellé köretnek de rántott húshoz is isteni (mi is ezzel ettük).