Medvehagymás krumplisaláta

írta Kárai Dávid

Az egyik dolog, amit élvezek a főzésben, hogy ugyanazt a receptet ezerféleképpen el lehet készíteni, attól függően, milyen alapanyagokat kínál a szezon. Ezzel a klasszik krumplisalátával is ez történt. Lilahagyma helyett a hűtőben pihenő medvehagymapesztót tettem bele, mustár helyett tormát használtam és karikáztam bele friss, ropogós retket is, és kevertem hozzá mikrozöld retket is.

A krumplinál egy dologra figyelj: a legjobb ha salátának (A típusú) vagy főzni való (B típusú) burgonyát használsz, mert ezek fognak utána egybemaradni és nem esik szét teljesen. Ha boltban veszed, akkor a csomagoláson fel van tüntetve a krumpli típusa, ha termelőtől, bátran kérdezd meg, mire ajánlja. Illetve a főzésnél is legyél résen és ne főzd szét. Amint könnyen átmegy rajta a hústű vagy egy fogpiszkáló, már jó is lesz.

Jót tesz neki, ha néhány órát áll a hűtőben bevetés előtt. Jó kiegészítője lehet a hidegtálaknak, sonka, tojás mellé köretnek de rántott húshoz is isteni (mi is ezzel ettük).

Medvehagymás krumplisaláta

Az egyik dolog, amit élvezek a főzésben, hogy ugyanazt a receptet ezerféleképpen el lehet készíteni, attól függően, milyen alapanyagokat kínál a szezon.… Receptek Medvehagymás krumplisaláta European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 75 dkg burgonya
  • 5 dkg majonéz
  • 10 dkg tejföl vagy görög joghurt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál medvehagymapesztó
  • ½ citrom leve
  • 1 teáskanál ecetes torma vagy mustár
  • só, bors
  • 3 db csemegeuborka
  • 5-6 db retek
  • 1 marék mikrozöld retek

ELKÉSZÍTÉS

A burgonyát hámozd meg, majd bő, sós vízben főzd puhára, de ügyelj rá, hogy ne főzd szét, hogy később egyben maradjon. A főtt burgonyát szűrd le és hagyd kihűlni, majd karikázd fel.

A majonézt a tejföllel a cukorral, a medvehagymapesztóval, a citrom levével és a tormával keverd simára. Kóstold meg, és ha szükséges, sózd, valamint borsozd.

Az egyik csemegeuborkát reszeld le vagy vágd nagyon apróra és keverd az öntethez. A maradék uborkákat a megtisztított retekkel együtt karikázd fel, majd a krumplival együtt keverd az öntethez. Tálalás előtt szórd meg a tetejét mikrozöld retekkel.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...