7 ellenállhatatlan húsvéti recept az ünnepi asztalra

írta Kárai Dávid

Összeszedtem az elmúlt évek, na meg persze a legfrissebb húsvéti recepteket is az oldalról. Ha ezt így végigfőzitek, akkor tényleg kész a komplett húsvéti asztal, mert van itt sült sonka, egy látványos tojáskrém, citromos linzer, tojáslikőr a pohárba és kencék a reggelihez:

1. ELRONTHATATLAN VAJAS KALÁCS

ez tényleg egy bombabiztos recept, olyan, amit nehéz elrontani, fonni sem kell és a végeredmény mégis mutatós.

2. HÚSVÉTI CITROMOS-GYÖMBÉRES LINZER

Én ezt a citromkrémmel töltött kekszet már évek óta sütöm kisebb-nagyobb változtatásokkal. Volt már, hogy mákot szórtam a tésztába, akadt olyan verzió is, hogy a hagyományos, hullámos szélű, kerek szaggatóval formáztam meg, most pedig a citromkrémet kevés reszelt gyömbérrel dobtam fel.

3. ERDÉLYI KÖRÖZÖTT

Egy titka van, puha vajat kell hozzá használni és az egészet robotgéppel jó habosra keverni. Ezért kell bele egy löttyintésnyi sör is, hogy szép kenhető állaga legyen.

4. SÜLT SONKA

Húsvéti sonka felturbózva: sörös páclében főzve, pikáns mázzal megkenve. Nincs vele sokkal több munka, mint a hagyományos sonkával, elég csak a főzés után 15-20 percre kell bedobni a forró sütőbe és kész. 

5. FORDÍTOTT RÉPATORTA KARAMELLIZÁLT ALMÁVAL

A hagyományos répatorta egy izgalmas vetélytársa lehet ez a fordított szépség. Vékony almaszeletek, miszopasztával turbózott karamell, fűszeres piskóta.

6. TOJÁSLIKŐR (EGGNOG)

Minél több alkohol kerül bele, annál tovább eláll a hűtőben, akár 3-4 hétig is. Persze alkohol nélkül is főzhetitek, de ilyenkor egy-két napon belül fogyasszátok el.

7. ÜTŐS TOJÁSSALÁTA ÖTPERCES HÁZI MAJONÉZZEL

Így húsvétkor érdemes kikeverni egy nagyobb adag házi majonézt, mert fényévekkel finomabb lesz tőle a francia saláta, fel lehet vele ütni a tormát, ha túlságosan bika lenne, vagy keverhetitek ehhez az isteni, curry-s tojássalátához is, és ilyen csinos kis szendvicseket rakhattok az asztalra!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...