Piknikezz akár a város közepén!

írta Kárai Dávid

#reklám

Minden évben rendszeresen tartunk pikniket a barátokkal, mert egészen más bája van annak, ha a szabad ég alatt egy pokrócon falatozva, néhány pohár bor mellett beszélitek ki az elmúlt időszak történéseit, mintha mondjuk ezt egy klasszik vacsora alatt tennétek.

Azért is szeretem a műfajt, mert mindenki más hoz magával, így bátran lehet cserélgetni, sőt, ha okosan megtervezitek a menüt, akkor kevés munkával lehet csodás kosarakat rittyenteni. Pár szelet szárított sonka, sajtok, friss kenyér, különböző kencék (hummusz, ajvár, padlizsánkrém), zöldség és gyümölcs és kész is a fullos menü. Ha viszont gyorsan összedobnátok valami ételt, akkor a könnyű, de tartalmas salátákat ajánlom, mint például ez a marokkói csirkesaláta avagy ez az édesburgonya-saláta lencsével.

Bármit is pakoltok be, legyetek mindig körültekintőek és csak olyat csomagoljatok be, ami bírja ha pár óráig hűtő nélkül lesz, pláne ebben a nyári hőségben. Mondjuk egy-két jégakut persze nem árt bedobni, és így legalább az italokat is kellemes hőmérsékleten élvezhetitek.

Bár a legutóbbi piknikünket elmosta az eső, ez most nem történhet meg, hiszen csodás napsütés lesz egész héten, úgyhogy bátran ragadjatok pokrócot és irány a szabad ég alá! Ráadásul ezt most a város közepén is megtehetitek, hiszen egészen vasárnapig a Westend Tetőkertben zajlik a Borpiknik, ahol a szuper hazai porok mellett számos food truck kínálatából is válogathattok!

Westend Borpiknik
Friss borokkal, ínycsiklandó gasztronómiai élményekkel és szuper zenei programokkal vár a Westend Tetőkert augusztus 12-16. között a Borpikniken, ahol több mint 20 magyar borászat és manufaktúra kínálatából válogathatsz, valamint minden este fűre terített puha pokrócokon élvezheted a koncerteket. A részletekért kattints ide!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...