Rétestekercsek spárgával és feta sajttal töltve

írta Kárai Dávid

A töltikézéshez kell egy kis türelem, ez igaz, de én kifejezetten szeretem főzés közben az ilyen monoton, szinte meditatív folyamatokat. És az a helyzet, hogy amikor a sós, az édes, a savanykás és fűszeres ízek ilyen kombinációban találkoznak, akkor hamar kiürül a tányér!!

A spárga tisztításánál arra ügyelj, hogy a fás vége ne maradjon rajta. Ezt úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani, ha két kézbe veszed, finoman meghajlítod, hogy elpattanjon. Ahol eltört, addig tartott a fás része, ezt tedd el alaplébe vagy húslevesbe, a többit részét pedig csíkozd fel. Én a sípokat is levágtam, ezt a reggeli rántottához sütöttem meg külön.

Fontos, hogy frissen a legfinomabb, amikor jó kriszpi még a réteslap, szóval csak tálalás előtt tessék megsütni és után rögtön mehet is az asztalra a feltétekkel együtt.

Rétestekercsek spárgával és feta sajttal töltve

A töltikézéshez kell egy kis türelem, ez igaz, de én kifejezetten szeretem főzés közben az ilyen monoton, szinte meditatív folyamatokat. És az… Receptek Rétestekercsek spárgával és feta sajttal töltve European Nyomtatás
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 15 dkg feta sajt
  • 1 csokor zöld spárga
  • 9 db réteslap
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • chli
  • 3 ág friss menta

ELKÉSZÍTÉS

A réteslapokat csomagold ki, helyezz magad elé egyet egy vágódeszkára úgy, hogy a rövidebb oldala nézzen feléd, majd vágd hosszában három részre.

A feta sajtot és a megtisztított spárgát vágd akkora darabokra, hogy kényelmesen elférjen egy-egy tésztacsíkon.

A tésztacsíkokat kend meg vajjal, majd a csíkok aljára tegyél egy-egy darab sajtot és spárgát. A tészta két szélét hajtsd be, majd kezd el feltekerni, mintha töltött káposztát készítenél.

Addig folytasd, amíg az összes tésztacsíkot meg nem töltötted, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg a tekercsek tetejét is vajjal, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd őket aranybarnára.

Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd pár percet hűlni, majd locsold meg kevés mézzel, olíva olajjal, őrölj rá friss borsot, chilit és szórj rá pár levél friss mentát és már tálalhatod is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...