Ez a paradicsomos-csicseriborsós salsával töltött édesburgonya igazi többfunkciós étel, mert készíthetitek köretnek, mondjuk egy grillpartira húsok mellé, de akár csak önmagában is egy könnyed, ámde tartalmas vacsora válhat belőle. Ja, és a legjobbat még nem is mondtam: nettó 15 perc munka van vele, a többit a sütő csinálja!
Tudtad? A magyar Vidám Paradicsom a Kisalföldön nő (Magyarország észak-nyugati részén). Finom ízét az évi 2000 napsütéses órának köszönheti, és annak, hogy fürtön nevelkedik egészen a pirosra érésig.

A csicseriből nyugodtan süssetek egy nagyobb adagot, mert utána tölthetitek pitába, ehetitek levesbetétnek vagy keverhetitek kuszkuszhoz zöldségekkel. A fűszerezést rátok bízom. Csináltam már füstölt paprikás verziót, volt, hogy kicsit csípősebbet, de elvihetitek egy marokkói verzió irányába is, mondjuk kevés fahéjjal és szegfűszeggel.
Próbáljátok ki friss, Magyarországon termett paradicsommal!
A bejegyzést a Vidám Paradicsom támogatta.
