Sütés nélküli joghurtos piskóta

írta Kárai Dávid

Ennél egyszerűbb süti szerintem tényleg a világon nincs, és lefogadom, hogy egyből családi kedvenc lesz nálatok is, amint megkóstoltátok! A legnehezebb része az, hogy egy éjszakát állnia kell a hűtőben ahhoz, hogy ilyen szépen ki lehessen aztán szedni.

Görög joghurt helyett használhattok tejfölt is (vagy akár a kettőt vegyesen), az édesítés rátok van bízva, én legtöbbször porcukrot vagy mézet használok hozzá. Vegyes bogyós gyümölcsökkel elég mutatós, de bármilyen puha idénygyümölcs kerülhet bele a baracktól kezdve az epren át akár a fügéig.

Sütés nélküli joghurtos piskóta

Ennél egyszerűbb süti szerintem tényleg a világon nincs, és lefogadom, hogy egyből családi kedvenc lesz nálatok is, amint megkóstoltátok! A legnehezebb része… Desszert Sütés nélküli joghurtos piskóta European Nyomtatás
Adag: 4-6 Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg görög joghurt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)
  • ½ citrom leve
  • 20 dkg babapiskóta
  • 30-35 dkg vegyes bogyós gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS

A joghurtot elkeverjük a porcukorral, a va- nília kikapart magjaival és a citrom levével. Jöhet egy kóstolás, és ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot vagy éppen citromlevet.

Egy kisebb tepsi alját kirakjuk a piskótával, erre jön a joghurtos krém fele. Jó alaposan be kell fedni a piskótákat. Ha ez megvan, akkor rászórjuk a gyümölcsöket a joghurtra, jó bőkezűen. Kissé belenyomkodjuk a krémbe, jön egy újabb réteg piskóta, majd a maradék joghurtkrém.

Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, hogy a piskóta jól beszívja a nedvességet, ezután lehet majd szépen szeletelni.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...