Az ebédeddel most nemcsak jól laksz, támogatsz is

írta Kárai Dávid

#reklám

Hiába a munkám nagy része online, a digitális térben zajlik, mégis ragaszkodom pár analóg módszerhez. Például klasszikus naptárban vezetem a tennivalóimat, ide írom a to-do listáimat, de a főzéseknél is mindig kis noteszekbe jegyzetelem a recepteket, hogy miből mennyit adtam hozzá, és, ha van, mellé írom a kommentjeimet is. Vittem is magammal azt a két kis füzetet, hogy egy találkozó és egy délutáni, modern orosz konyháról szóló masterclass (erről írok még később, mert nagyon izgi) között, gyorsan bepötyögjem majd az új recepteket a blogra. Akkor ugyanis még körültekintően ugyan, de lehetett ilyesmit.

Mielőtt a mostani szigorú szabályozások életbe léptek volna, a két programom között belefért, hogy a Westendbe beugorva megebédeljek a Vapianoban, ahol most kivételesen nem pollo di cremat rendeltem, hanem kipróbáltam ezt a királyrákos-pesztós tésztát. A pollo di crema egyébként olyan, mint egy olasz paprikás csirke: tejföl, tejszín, csirkemell és paprikás szaft. Iszonyú finom, én is szoktam itthon főzni.

Fun fact, hogy elképesztően nehezen választok egy étteremben, mert előáll a bőség zavara, az, hogy mindent is ennék és félek, hogy a végén rosszul választok és megbánom, hogy nem valami mást rendeltem. Ez mondjuk az esetek 95%-ban nem így van, de ettől függetlenül simán elvacillálok 10-15 percet is. Azt a spenótos-királyrákos tésztát viszont abszolút nem bántam meg, jó választás volt.

Az ebéd után még leszaladtam a Hisztéria cukrászdába is felmérni a kínálatot, na meg tesztelni is. Annyira szépek és gusztusosak voltak a zserbók, hogy nem is volt kérdés, hogy azt kell megkóstolnom. Roppanós csoki, jó sok töltelék és tökéletesen átsült lapok. Mert szerintem ez utóbbi, ami a legtöbb (akár házi) zserbó hibája, hogy nem tud átsülni rendesen a közepe. Úgyhogy aztán ebből hoztam haza is a hétvégi ebéd utáni desszertnek.

Azóta persze, mint tudjátok, már csak elvitelre kérhetitek a finomságokat a Westendben is, akik elindították az „Én főzök neked!” kampányt, személyes kapcsolatot építsenek ki a vásárlók és eladók között, azaz megismerhessük a reggeli kávénk, sütink, az ebédünk és vacsoránk mögött álló embereket. Ugorjatok be egy finom vacsoráért, vagy sütiért a hétvégi ebédhez és ne felejtsétek el, mert az éttermeknek különösen nagy szükségük van a támogatásra ebben a nehéz helyzetben!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...