#reklám
Ha azt mondom császármorzsa, akkor neked melyik változat jut eszedbe? A búzadarával készült vagy ez a bajor, habos palacsintatésztás? Megmondom őszintén, én csak ez utóbbit szeretem, de azt nagyon.
Ez a recept a felnőtt lét egyik privilégiuma, ugyanis simán megsütheted reggelire vagy vacsorára, senki nem fog rád szólni, hogy miért eszel palacsintát! Viccet félretéve tényleg annyira tartalmas, hogy már nem is desszert ez, inkább önálló fogás. A tésztát én alig édesítem, helyette szeretem sütés közben megszórni porcukorral, azt rákaramellizálni, így kívül kicsit ropogós, belül puha lesz.
Jól kiegészítik a fanyar gyümölcsök, nem véletlen, hogy hagyományosan almakompóttal szokták tálalni, de én most egy gyors, erdeigyümölcs-öntetet főztem hozzá. Fagyasztott gyümölcsből, pici cukorral és egy löttyintésnyi vörösborecettel. Annyira jól kihozza a gyümölcsös aromákat az ecet és felfrissíti az egészet! És igen, az ecetet simán lehet édes ételekhez is párosítani citrom helyett.