Császármorzsa erdei gyümölcsös öntettel

írta Kárai Dávid

#reklám

Ha azt mondom császármorzsa, akkor neked melyik változat jut eszedbe? A búzadarával készült vagy ez a bajor, habos palacsintatésztás? Megmondom őszintén, én csak ez utóbbit szeretem, de azt nagyon. 

Ez a recept a felnőtt lét egyik privilégiuma, ugyanis simán megsütheted reggelire vagy vacsorára, senki nem fog rád szólni, hogy miért eszel palacsintát! Viccet félretéve tényleg annyira tartalmas, hogy már nem is desszert ez, inkább önálló fogás. A tésztát én alig édesítem, helyette szeretem sütés közben megszórni porcukorral, azt rákaramellizálni, így kívül kicsit ropogós, belül puha lesz.

Jól kiegészítik a fanyar gyümölcsök, nem véletlen, hogy hagyományosan almakompóttal szokták tálalni, de én most egy gyors, erdeigyümölcs-öntetet főztem hozzá. Fagyasztott gyümölcsből, pici cukorral és egy löttyintésnyi vörösborecettel. Annyira jól kihozza a gyümölcsös aromákat az ecet és felfrissíti az egészet! És igen, az ecetet simán lehet édes ételekhez is párosítani citrom helyett.

Császármorzsa erdei gyümölcsös öntettel

#reklám Ha azt mondom császármorzsa, akkor neked melyik változat jut eszedbe? A búzadarával készült vagy ez a bajor, habos palacsintatésztás? Megmondom őszintén,… Receptek Császármorzsa erdei gyümölcsös öntettel bajor Nyomtatás
Adag: 2 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A császármorzsához

  • 3 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl mandulatej (lehet sima tej is)
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál porcukor

Az erdeigyümölcsös-öntethez:

  • 25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál vörösborecet

ELKÉSZÍTÉS

1. A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverd jó habosra. Folyamatos keverés mellett, keverd hozzá a tejet, majd két részletben a lisztet, és kavard csomómentesre. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd habbá, majd három részletben forgasd a tésztához.

2. A vajat olvaszd meg egy legalább 20 centis serpenyőben, öntsd bele a tésztát, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kezdd el sütni. Gyorsabban megszilárdul, hogy fedőt teszel a tetejére.

3. 10 perc múlva szórd meg a tetejét porcukorral, negyedeld el a tésztát, fordítsd meg a szeleteket, és süsd tovább újabb 5 percig. Húzd le a tűzről, és fakanállal vágd falatokra.

4. Az erdei gyümölcsös öntethez a gyümölcsöket a cukorral, egy csipet sóval és két evőkanál vízzel tedd egy kisebb edénybe, majd addig főzd, amíg fel nem forr. Ekkor szűrd át, a gyümölcsöket tedd félre, a levét pedig tedd vissza az edénybe és forrald 7-8 percig, amíg be nem sűrűsödik.

5. Add hozzá az ecetet, zárd el alatta a lángot és tedd bele a félrerakott gyümölcsöket. Keverd át és a császármorzsára kanalazva, langyosan tálald!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...