Almás habpalacsinta

írta Kárai Dávid

Habkönnyű, akkora mint egy nagyobb lapostányér és az egész csak a tiéd! Amikor este megláttam ezt a receptet, akkor kész, nem volt kérdés, hogy ezt sütöm meg másnap reggelire. Összekeverni öt perc, megsütni tíz.

Almás habpalacsinta

Habkönnyű, akkora mint egy nagyobb lapostányér és az egész csak a tiéd! Amikor este megláttam ezt a receptet, akkor kész, nem volt… Desszert Almás habpalacsinta European Nyomtatás
Adag: 2 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1,25 dl tej
  • 1,25 dl szódavíz
  • 1 nagy csipet só
  • 4 dkg vaj
  • 1 alma kicsumázva és vékony szeletekre vágva
  • porcukor, méz, dió a tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat válaszd szét és a sárgáját a cukorral, a liszttel, a sütőporral, valamint a tejjel és a szódával keverd simára.

A fehérjét egy nagy csipet sóval verd lágy habbá, majd óvatos forgasd bele a masszába.

Egy nagyjából 20 centis serpenyőben olvaszd fel a vaj felét, majd amikor már habzani kezd, óvatosan öntsd bele a tészta felét. Tegyél rá egy fedőt és süsd 3-4 percig, amíg kissé megszilárdul, de a teteje még puha. Ekkor tedd rá az almaszeletek felét, süsd pár percig, majd óvatosan fordítsd meg. Ezt csinálhatod úgy is, hogy egy tányért ráborítasz a tetejére, kifordítod rá a palacsintát, majd úgy vissza a serpenyőbe. Jöhet újabb két-három perc sütés és egy újabb fordítás, majd tálalhatod is. Ugyanezt kell végigcsinálod a maradék tésztával is a másik palacsintához.

Szórd meg porcukorral vagy csurgass rá mézet, de szórhatsz rá pirított diót is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...