Habkönnyű, akkora mint egy nagyobb lapostányér és az egész csak a tiéd! Amikor este megláttam ezt a receptet, akkor kész, nem volt kérdés, hogy ezt sütöm meg másnap reggelire. Összekeverni öt perc, megsütni tíz.

Almás habpalacsinta
Kárai Dávid Habkönnyű, akkora mint egy nagyobb lapostányér és az egész csak a tiéd! Amikor este megláttam ezt a receptet, akkor kész, nem volt… Desszert Almás habpalacsinta European NyomtatásHOZZÁVALÓK
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1,25 dl tej
- 1,25 dl szódavíz
- 1 nagy csipet só
- 4 dkg vaj
- 1 alma kicsumázva és vékony szeletekre vágva
- porcukor, méz, dió a tálaláshoz
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat válaszd szét és a sárgáját a cukorral, a liszttel, a sütőporral, valamint a tejjel és a szódával keverd simára.
A fehérjét egy nagy csipet sóval verd lágy habbá, majd óvatos forgasd bele a masszába.
Egy nagyjából 20 centis serpenyőben olvaszd fel a vaj felét, majd amikor már habzani kezd, óvatosan öntsd bele a tészta felét. Tegyél rá egy fedőt és süsd 3-4 percig, amíg kissé megszilárdul, de a teteje még puha. Ekkor tedd rá az almaszeletek felét, süsd pár percig, majd óvatosan fordítsd meg. Ezt csinálhatod úgy is, hogy egy tányért ráborítasz a tetejére, kifordítod rá a palacsintát, majd úgy vissza a serpenyőbe. Jöhet újabb két-három perc sütés és egy újabb fordítás, majd tálalhatod is. Ugyanezt kell végigcsinálod a maradék tésztával is a másik palacsintához.
Szórd meg porcukorral vagy csurgass rá mézet, de szórhatsz rá pirított diót is.