A legtöbben azért csinálnak banánkenyeret, hogy eltűntessék a konyhapultról a szebb napokat látott, bebarnult banánokat, és inkább menjen egy sütibe, ahelyett, hogy kidobnák őket. Ezzel én is pont így voltam egészen addig, amíg ezt a receptet ki nem próbáltam, azóta alig várom hogy megbarnuljanak azok az istenverte banánok!
A tésztában nincs semmi bonyolult, sőt annyira egyszerű összekeverni, hogy már szinte szégyenletes. Viszont ami a trükk, na az a tetején van! Kell hozzá ugyanis három friss, még javában sárga, kicsit keményebb banán, amit meghámozva, hosszában felszeletelve kell a tetejébe óvatosan belenyomni, a legvégén pedig megszórni egy lime reszelt héjával elkevert evőkanálnyi nádcukorral. Ennek köszönhető aztán az, hogy mikor kiveszed a sütőből a tetején a banánok szépen karamellizálódni és amikor eszed, akkor szuperül kiegészíti a piskótát az a gyümölcsös-karamelles réteg!