reklám

A mi stresszmentes karácsonyi menünkből mutattam már nektek a lazaclevest, most jöjjön a főétel: sertésszűz gesztenyés-aszaltszilvás bundában. Azért szeretem és ajánlom nektek is, mert jól be lehet lőni az adagokat. Egy közepes méretű szűzpecsenye főételként két embernek elég. Az ára sem annyira vészes, mégis különleges. Nagyon gyorsan elkészül, én legtöbbször serpenyőben átpirítom és utána sütőbe teszem 15 percre ha szeretném, hogy rózsaszín maradjon a közepe, 20 percre ha teljesen át akarom sütni. Arra figyelj, hogy a húst sütés előtt legalább fél órával vedd ki a hűtőből, máskülönben a sütési idők nem fognak stimmelni.
Hidegen is isteni, szóval, ha tényleg mindent előre elkészítenél, akkor szintén hideg, tartalmas salátákkal is jól működik. Joghurtos padlizsánnal, sültpaprika-salátával, ropogós kenyérrel. Én most burgonyapürét csináltam hozzá és vajban pirított almát hagymával tálaltam, de te lecserélheted a kedvenc köretedre.

A SPAR húspultjában beszerezheted a szűzpecsenyét az ünnepekre, ahova a Regnum húsüzemből érkeznek a friss alapanyagok, szuper minőségben.