Sertésszűz gesztenyés-aszaltszilvás morzsával

írta Kárai Dávid

reklám

A mi stresszmentes karácsonyi menünkből mutattam már nektek a lazaclevest, most jöjjön a főétel: sertésszűz gesztenyés-aszaltszilvás bundában. Azért szeretem és ajánlom nektek is, mert jól be lehet lőni az adagokat. Egy közepes méretű szűzpecsenye főételként két embernek elég. Az ára sem annyira vészes, mégis különleges. Nagyon gyorsan elkészül, én legtöbbször serpenyőben átpirítom és utána sütőbe teszem 15 percre ha szeretném, hogy rózsaszín maradjon a közepe, 20 percre ha teljesen át akarom sütni. Arra figyelj, hogy a húst sütés előtt legalább fél órával vedd ki a hűtőből, máskülönben a sütési idők nem fognak stimmelni.

Hidegen is isteni, szóval, ha tényleg mindent előre elkészítenél, akkor szintén hideg, tartalmas  salátákkal is jól működik. Joghurtos padlizsánnal, sültpaprika-salátával, ropogós kenyérrel. Én most burgonyapürét csináltam hozzá és vajban pirított almát hagymával tálaltam, de te lecserélheted a kedvenc köretedre.

A SPAR húspultjában beszerezheted a szűzpecsenyét az ünnepekre,  ahova a Regnum húsüzemből érkeznek a friss alapanyagok, szuper minőségben.

Sertésszűz gesztenyés-aszaltszilvás morzsával

reklám A mi stresszmentes karácsonyi menünkből mutattam már nektek a lazaclevest, most jöjjön a főétel: sertésszűz gesztenyés-aszaltszilvás bundában. Azért szeretem és ajánlom… Receptek Sertésszűz gesztenyés-aszaltszilvás morzsával European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 2 db Regnum szűzpecsenye
  • só, bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl bor
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 dkg vaj
  • 4 db aszalt szilva
  • 2 szelet szikkadt rozskenyér
  • 8 dkg főtt gesztenye

ELKÉSZÍTÉS

1. A húst alaposan sózd és borsozd meg. Egy sütőbe is tehető serpenyőt hevítsd fel jó forróra. Amikor ez megvan, akkor add hozzá az olajat, majd tedd bele a húsokat. Minden oldalát pirítsd át, hogy szép színt kapjon.

2. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra és ha a hús körbepirítottad, akkor tedd be 15 percre hogy a közepe még kissé rózsaszín maradjon, 20 percre, hogy teljesen átsüljön.

3. Ha letelt a sütési idő, vedd ki a serpenyőt a sütőből. Ügyelj rá, hogy a nyele is forró lesz, így innentől kezdve hagyj rajta végig egy konyharuhát, nehogy rámarkolj. A húsokat tedd vágódeszkára pihenni, viszont a serpenyőt melegítsd közepes lángon és óvatosan öntsd fel a borral. Ha a bor nagy része elpárolgott, add hozzá a vajat és várd meg amíg egy sűrű mártás nem lesz belőle. Pici mustárral ízesítsd.

4. A morzsához szikkadt kenyeret az aszalt szilvát és a gesztenyét robotgépben aprítsd finomra. A pihentetett húst minden oldalát kendd meg a serpenyőben lévő mártással, majd forgasd bele a morzsába.

6. Én burgonyapürével és vajban átpirított almával és hagymával tálaltam.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...