Olasz bableves avagy alaphozzávalókból laktató ebéd

írta Kárai Dávid

Bab, paradicsom, tészta, répa, zeller – ránézésre teljesen egyszerű hozzávalók és elsőre talán nem is gondolná az ember, hogy fél óra alatt, milyen isteni és laktató levest lehet rittyenteni belőlük, pedig így van! Ez a leves is pont ezt bizonyítja: sok zöldség, hüvelyes és szénhidrát egyben, azaz egy teljes értékű fogás alapélelmiszerekből, amivel garantáltan mindenki jól fog lakni.

Pasta e fagioli (olasz bableves)

Bab, paradicsom, tészta, répa, zeller – ránézésre teljesen egyszerű hozzávalók és elsőre talán nem is gondolná az ember, hogy fél óra alatt,… Receptek Olasz bableves avagy alaphozzávalókból laktató ebéd European Nyomtatás
Adag: 6 adag Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 10 dkg bacon vagy két evőkanál zsír
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • só, bors
  • 2 db babérlevél
  • 80 dkg konzerv bab
  • 4 szál angolzeller
  • 15 dkg száraz tészta
  • 1 csokor petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  1. A bacont az olívaolajjal együtt egy nagyobb lábasba tesszük, majd aranybarnára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kiszedjük és félretesszük. (Ha bacon helyett zsírt használsz, ugorj egyből a második pontra.)
  2. A visszamaradt zsiradékon, közepes lángon elkezdjük megpirítani az apróra vágott vöröshagymát. Közben a sárgarépát megpucoljuk és felkarikázzuk. Amikor a hagyma már kezd összeesni és áttetszővé válni, hozzáadjuk a répakarikákat. Pár percig tovább pirítjuk. Amikor már a répa is pirul, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott fokhagymát, elkeverjük, majd mehet bele egyből a sűrített paradicsom. Egy újabb keverés jön, majd ráöntjük a darabolt paradicsomot. Az üres konzervet megtöltjük háromszor vízzel és ezzel öntjük fel. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és addig főzzük, amíg a répa el nem kezd puhulni (de ne legyen még teljesen puha).
  3. Közben a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, bő, sós vízben kifőzzük.
  4. A levesbe beletesszük a lecsöpögtetett babot, és a felkarikázott zellert, majd addig főzzük, amíg a zeller kissé meg nem puhul, de még roppanós marad. 
  5. Legvégül belekeverjük a tésztát, (ha használtál hozzá, jöhet bele vissza a pirított bacon is), forralunk egyet rajta, majd aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...