Olasz bableves avagy alaphozzávalókból laktató ebéd

írta Kárai Dávid

Bab, paradicsom, tészta, répa, zeller – ránézésre teljesen egyszerű hozzávalók és elsőre talán nem is gondolná az ember, hogy fél óra alatt, milyen isteni levest lehet rittyenteni belőlük, pedig így van!

Nem kellett sokat gondolkodnom, amikor receptötleten törtem a fejemet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hagyományos, karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányára, amihez a Tesco idén már 12. alkalommal csatlakozott. Ugyanis én hiszem azt, hogy nem kell mindig túlgondolni, nem kell mindig koriander, soba tészta vagy passiógyümölcs, hanem simán lehet egyszerű alapanyagokból istenit főzni.

Másokon segíteni jó.
Látogasson el 2019. november 22. és 24. között az Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtési akciójában részt vevő Tesco áruházakba, vásároljon tartós élelmiszert, és segítsen a rászorulóknak! A Tesco az összegyűjtött élelmiszereken túl az adomány értékének 20%-ával egészíti ki a támogatást
.

Ez a leves is pont ezt bizonyítja: sok zöldség, hüvelyes és szénhidrát egyben, azaz egy teljes értékű fogás alapélelmiszerekből, amivel garantáltan mindenki jól fog lakni. Remélem elkészítitek, és azt is, hogy ellátogattok november 22. és 24. között valamelyiket Tesco áruházba, és ott az Élelmiszerbank önkénteseinek ti is átadtok rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket. Én biztosan megyek!

A bejegyzést a Tesco támogatta.

Pasta e fagioli (olasz bableves)

Bab, paradicsom, tészta, répa, zeller – ránézésre teljesen egyszerű hozzávalók és elsőre talán nem is gondolná az ember, hogy fél óra alatt,… Leves Olasz bableves avagy alaphozzávalókból laktató ebéd European Nyomtatás
Adag: 6 adag Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 10 dkg bacon vagy két evőkanál zsír
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • só, bors
  • 2 db babérlevél
  • 80 dkg konzerv bab
  • 4 szál angolzeller
  • 15 dkg száraz tészta
  • 1 csokor petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  1. A bacont az olívaolajjal együtt egy nagyobb lábasba tesszük, majd aranybarnára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kiszedjük és félretesszük. (Ha bacon helyett zsírt használsz, ugorj egyből a második pontra.)
  2. A visszamaradt zsiradékon, közepes lángon elkezdjük megpirítani az apróra vágott vöröshagymát. Közben a sárgarépát megpucoljuk és felkarikázzuk. Amikor a hagyma már kezd összeesni és áttetszővé válni, hozzáadjuk a répakarikákat. Pár percig tovább pirítjuk. Amikor már a répa is pirul, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott fokhagymát, elkeverjük, majd mehet bele egyből a sűrített paradicsom. Egy újabb keverés jön, majd ráöntjük a darabolt paradicsomot. Az üres konzervet megtöltjük háromszor vízzel és ezzel öntjük fel. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és addig főzzük, amíg a répa el nem kezd puhulni (de ne legyen még teljesen puha).
  3. Közben a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, bő, sós vízben kifőzzük.
  4. A levesbe beletesszük a lecsöpögtetett babot, és a felkarikázott zellert, majd addig főzzük, amíg a zeller kissé meg nem puhul, de még roppanós marad. 
  5. Legvégül belekeverjük a tésztát, (ha használtál hozzá, jöhet bele vissza a pirított bacon is), forralunk egyet rajta, majd aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...