#reklám

Fetasajtos-spenótos tekert rétes medvehagymával megspékelve. Minden évben alig várjuk, hogy megjelenjenek az első friss zöldek a piacon, mert ebből érezzük, hogy tényleg itt kopogtat már a tavasz.. Rendszerint a medvehagyma nyitja a sort, amit szinte tényleg mindenbe pakolhatunk, amibe mondjuk fokhagymát is tennénk. Nem hiába hívják angolul “wild garlic”-nak, azaz vad fokhagymának. A spenótról pedig tudjuk, hogy nagyon jó barátok a hagymával, úgyhogy itt nem lehet mellényúlni. És addig is, amíg a friss spenót meg nem érkezik, bátran nyúlhatunk a fagyasztott verzióhoz, ezt legalább mosni sem kell, lehet egyből a serpenyőbe dobni..

Ez így egy komplett vacsorának is megfelel, reggelire pedig be lehet falni a maradék, ha nem fogyna el mind még langyosan. Gyorsan elkészíthető, vendégvárónak is isteni és szerintem még a húsvéti asztalra is simán beillik. Feta helyett mehet bele juhtúró vagy rögös túró is.
Arra figyeljetek, hogy miután átpároljátok a spenótot, hagyjátok lecsepegni egy szűrőben, így tuti nem áztatja majd el a töltelék a tésztát és jó ropogósra sül majd. A töltésnél és a tekerésnél gyorsan kell dolgozni, hogy ne száradjanak ki a réteslapok, így lehet szépen hajtogatni majd. Fontos, hogy mindig csak azt a réteslapot vedd elő, amivel dolgozol, a maradékot hagyd a csomagolásban, vagy takard le egy konyharuhával.
