Ha van valami szerethető a télben, akkor az az, hogy az ember kívánja a tartalmas, hosszan készülő, lélekemelő egytálételeket. Jól esik néha időt áldozni egy-egy komolyabb fogásra és ráérősen megfőzni a hétvégi ebédet. Pláne akkor jól jön ez, ha a korlátozások miatt, amúgy se lehet semmit se csinálni, ugye.
Szóval itt van ez a chilis bab avagy chili con carne, kinek hogy tetszik, ami tényleg attól lesz finom, hogy lassan rotyogtatva, két óráig készül. Ez koncentrálja az ízeket, tölti meg tartalommal. Sok munkára nem kell készülni, pláne, hogy én fogom, aztán bevágom a sütőbe, ahol néha ugyan átkeverem, de ennyi.
Nálam csak bab került bele, de természetesen mehet hozzá konzerv kukorica is. A tálalásnál meg lehetünk kreatívak is, sőt ez az étel alkalmas arra, hogy egy szuper menő terített asztalt varázsoljuk belőle, ahol középen trónol a nagy tál chilis bab, körülötte meg mindenféle kiegészítő, amivel fel lehet dobni. Reszelt sajt, tejföl, avokádószeletek, koriander, extra chili, tortilla.
Ha nagyobb adagot csinálsz belőle és nem fogy el, akkor meg lefagyaszthatod a maradékot, vagy csinálhatsz másnap belőle burritokat is, azaz a befektetett munka nem fog kárba veszni.