Ez itt egy vegán sajttorta. Bizony. És marha finom.
Alapvetően a kíváncsiság hajtott, hogy kipróbáljam, ugyanis a “sajtot” a tofu helyettesíti benne és én bár abba a táborba tartozom, aki alapjáraton szereti tofut, de nem nem hittem benne, hogy ez jó lesz. Pedig az! Nagyon is! Krémes, lágy, könnyű. Hoz minden olyat, amit egy klassz sajttortától elvár az ember.
Igaz, ehhez a recepthez a nagyon puha, lágy fajta kell, amit “silken tofu” néven fogtok megtalálni főleg ázsiai boltokban, de megéri utánamenni, mert tényleg marha jó. Ha az a fontos, hogy valóban vegán legyen a végeredmény, akkor arra ügyeljetek, hogy a fehércsoki is az legyen!
Én a tetejére raktam az új aktuális kattanásomból, ebből a mandulás-szegfűszeges fügebefőttből. A Fény utcai piacon, az Ezerfűszerben veszem (a CBA-val egy szinten a Mammut bejárat mellett). Elképesztő jól fel lehet vele dobni könnyű desszerteket, de mehet görög joghurtba is, tényleg isteni.
Az ötletet ez a Donna Hay recept adta.