Nyár, kánikula, villámrecept. Nálam valahogy így néz ki a főzés képlete, ha a harminc fokot közelíti a hőmérő higanyszála. De nincs is ezzel semmi baj, mert annyi friss, ízes és gyönyörű alapanyaggal kényeztet minket az évszak, hogy kár is lenne őket túlgondolni és más ízekkel elnyomni, bőven elég, ha csak egy-két extra ízt melléjük pakolunk, és hagyjuk őket saját fényükben tündökölni.
Pont ezért is örülök annyira a Vidám Paradicsommal való együttműködésnek, mert tényleg eszméletlen finomak (volt egy doboz, amit önmagában elnassoltam), de ha kipróbáljátok, ti is rájöttök majd! Tényleg jó szívvel ajánlom, és nem azért mert ez a „feladat”.

Na de a lényeg, hogy többek között pont ezek a paradicsomok mentek most a nyársra, és nem meglepő, hogy van egy kis ázsiai hatás is benne, hiszen én imádom a keleti konyhákat. De éppen csak annyi, hogy nem kell semmiért speckó boltokba rohannotok, hogy megcsináljátok őket. Talán egy kis gyömbér elfért volna még benne, de ez már csak akkor jutott eszembe, amikor bedugtam őket a sütőbe.
Szép aranyszínűre kell pirítani őket, ami történhet grillen is, nekem most a sütő volt a legegyszerűbb. Ehhez egy trükk: keressünk egy kisebb tepsit, és fektessük rá a pálcikákat úgy, hogy a két végük a tepsi két oldalára támaszkodjon, kvázi „fellógatjuk a nyársakat”, így egyenletesebben átsülnek.