Édesburgonyás zöldségpenne húsgolyókkal

írta Kárai Dávid

Tudom, sokan vannak, akik nehezen tudnak elképzelni egy tésztaételt gazdag paracsicsomos-, vagy éppen sűrű tejszínes szósz nélkül, pedig nincs feltétlenül szükség egy vastag köntösre ahhoz, hogy isteni ízekkel vonjuk be a tésztát.

Most az egyik ilyen könnyed kedvencemet mutatom meg, amit szezonban sütőtökkel, máskor édesburgonyával készítek. Alig pár hozzávaló kell ahhoz, hogy isteni legyen a végeredmény: vaj, zsálya, parmezán, zöldségpenne. A főzővíz, a vaj és a sajt hármasa olvad a végén egy könnyű mártássá, ami garantálja, hogy nem marad száraz a penne. A végén mehet rá még extra ropogós textúrának egy marék aprított dió, na meg a húsgombócok még laktatóbbá teszik.

#reklám

Édesburgonyás penne húsgolyóval

Tudom, sokan vannak, akik nehezen tudnak elképzelni egy tésztaételt gazdag paracsicsomos-, vagy éppen sűrű tejszínes szósz nélkül, pedig nincs feltétlenül szükség egy… Receptek Édesburgonyás zöldségpenne húsgolyókkal European Nyomtatás
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg darált marhahús
  • só, bors
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csokor zsálya
  • 1 édesburgonya
  • 25 dkg penne
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 1 marék dió (a tetejére)

ELKÉSZÍTÉS

A húsgolyókhoz a darált hús sózzuk-borsozzuk majd belekeverjük a reszelt parmezánt és alaposan átgyúrjuk. Kigombócozzuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, majd mehet is 200 fokos sütőbe 20 percre.

Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd közepes lángon megpirítjuk benne az egész zsályaleveleket. Ha ropogósra sültek, kivesszük őket és tálalásig félretesszük.

A fűszeres vajban megpirítjuk a meghámozott, majd kockára vágott édesburgonyákat. Közben a tésztát kifőzzük, majd leszűrjük, de előtt egy deci főzővizet félreteszünk.

Ha az édesburgonyák megpuhultak, akkor finom sózzuk, majd hozzákeverjük a leszűrt tésztát. Reszelünk hozzá kevés parmezánsajtot, majd mehet bele a félretett főzővíz. Kis lángon addig főzzük, amíg egy könnyű szósz nem képződik és be nem vonja mindenhol a tésztát.

Ezután a sült húsgolyókkal, a pirított zsályalevelekkel, valamint aprított dióval megszórva tálaljuk.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...