Mézes tiramisu

írta Kárai Dávid

Tiramisu! Ráadásul az én egyik kedvenc verzióm: mézzel és fahéjjal! Nem, ez nem az autentikus változat, sokkal inkább az oroszok megoldása a tiramisura. Egyrészt a krémbe a mascarpone mellé megy egy adag zsíros tejföl, másrészt a piskótát jó erős fekete teába kell áztatni (na jó, mehet bele kevés rum is), valamint mézzel van édesítve, a tetején pedig fahéjjal megszórva.

Én imádom, mert üdébb, kicsit savanykásabb és ettől könnyebb is. Olyannyira, hogy minden gond nélkül kétszer szedsz belőle!

Mézes tiramisu

Tiramisu! Ráadásul az én egyik kedvenc verzióm: mézzel és fahéjjal! Nem, ez nem az autentikus változat, sokkal inkább az oroszok megoldása a… Receptek Mézes tiramisu European Nyomtatás
Adag: 6 Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg méz
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg tejföl
  • 2 dl fekete tea
  • 1 evőkanál rum
  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS

A tojássárgáját a mézzel együtt 7-8 perc alatt habosra verjük, egészen addig amíg ki nem fehéredik.

A mascarponet elkeverjük a tejföllel, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert mézes tojáshabot is.

A teát a rummal együtt a tálba öntjük, majd elkezdjük a rétegezést: a piskótákat megmártjuk a teában és egy rétegben leterítjük egy kisebb méretű tepsiben. Ezután a krém egyharmadát rákenjük, majd jöhet egy újabb réteg piskóta, krém, piskóta és végül megint krém.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnap tálalás előtt megszórjuk a tetejét fahéjjal.

MEGJEGYZÉS

Aki fél a nyers tojástól, használjon ózonnal kezeltet.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...