Egyéjszakás sajtos pogácsa

írta Kárai Dávid

Ez az a sajtos pogácsa, amiből számolatlan mennyiséget tudok eltüntetni, rekord gyorsasággal. A titok a tésztában annyi, hogy csak a tojás sárgája megy bele, kevés tejföl és persze a sok-sok sajt, amit szeretek a nagyobb lyukú reszelőn lereszelni, mert így szépen beleolvad a rétegekbe.

Ez most egy alaprecept, de sütöttem legutóbb úgy is, hogy karamellizált hagymát kevertem hozzá, illetve a sajt fajtájával is lehet még játszani.

Kifejezetten jót tesz neki a lassú, hűtős kelesztés, ahova egy éjszakára kell bedobni, másnap reggel nyújtani és hagyni kelni, aztán már lehet is sütni.

A bejegyzést az Ammerland támogatta.

Egyéjszakás sajtos pogácsa

Ez az a sajtos pogácsa, amiből számolatlan mennyiséget tudok eltüntetni, rekord gyorsasággal. A titok a tésztában annyi, hogy csak a tojás sárgája… Receptek Egyéjszakás sajtos pogácsa European Nyomtatás
Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg finomliszt
  • 7 g szárított élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 12 dkg tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 25 dkg reszelt sajt a tésztába
  • 1 egész tojás a kenéshez
  • 10 dkg reszelt sajt a tetejére

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, az élesztőt és a sót szitáld egy tálba, majd reszeld bele a hideg vajat és az egészet dolgozd össze, amíg morzsalékos nem lesz. A tejfölben keverd el a tojás sárgáját, öntsd a tésztához, valamint add hozzá a tejet is és dolgozd simára. Legvégül keverd bele a reszelt sajtot is.

Konyharuhával takard le és keleszd egy órát (vagy ha van időd, tedd be egy éjszakára a hűtőbe).

A megkelt tésztát nyújtsd ki másfél-két centi vastagra, szaggasd ki és tedd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd 20 percig ismét kelni (ha a hűtőből vetted ki a tésztát, több kelesztési időre lesz szükséged, hogy megemelkedjenek a pogácsák).

Kendd le a pogácsák tetejét tojással, szórj rá egy-egy csipet sajtot, majd 225 fokos sütőben 12-15 perc alatt süsd meg őket.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...