Narancsos-szezámmagos csirke

írta Kárai Dávid

#reklám

A kínai büfék szezámmagos csirkéje mindenkinek megvan, igaz? Na én ebből a narancsos változatot szeretem a legjobban! Egy kevés frissen facsart narancslé az édes chiliszószhoz, ha van otthon, akkor pár levél friss bazsalikom és ezzel összekeverni a frissen sült csirkefalatokat. Megcsinálhatjátok persze a narancs nélkül is, de így kicsit még izgalmasabb.

Narancsos-szezámmagos csirke csirke

#reklám A kínai büfék szezámmagos csirkéje mindenkinek megvan, igaz? Na én ebből a narancsos változatot szeretem a legjobban! Egy kevés frissen facsart… Receptek Narancsos-szezámmagos csirke European Nyomtatás
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

Tésztához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg keményítő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál olaj

A csirke pácolásához:

  • 50 dkg csirkemellfilé kockára vágva
  • só, bors
  • 2 evőkanál keményítő

A szószhoz:

  • 1,5 dl Shan’shi csípős chiliszósz
  • 1/2 dl víz
  • 1 narancs leve és héja
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 3 evőkanál szezámmag

A sütéshez:

  • 5 dl napraforgóolaj

ELKÉSZÍTÉS

A tészta összes hozzávalóját simára keverjük. Egy jó sűrű, palacsintatésztát kell kapnunk belőle.
 
A csirkét sózzuk-borsozzuk és összeforgatjuk a keményítővel.
 
A keményítős csirkemell kockákat belemártjuk a tésztába és egyből a felhevített forró olajba tesszük ahol aranybarnára sütjük. Ha elkészült, kivesszük, félretesszük.

A szószhoz az édes chiliszószt a narancslével együtt összeforraljuk, amíg jó sűrű nem lesz. Ekkor betesszük a bazsalikom leveleket, majd az egészet a bundázott, kisült csirkével összekeverjük. Hozzáadjuk a szezámmagot is és reszelt narancshéjjal megszórva tálaljuk.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...