Paradicsomos töltött édesburgonya

írta Kárai Dávid

Ez a paradicsomos-csicseriborsós salsával töltött édesburgonya igazi többfunkciós étel, mert készíthetitek köretnek, mondjuk egy grillpartira húsok mellé, de akár csak önmagában is egy könnyed, ámde tartalmas vacsora válhat belőle. Ja, és a legjobbat még nem is mondtam: nettó 15 perc munka van vele, a többit a sütő csinálja!

Tudtad? A magyar Vidám Paradicsom a Kisalföldön nő (Magyarország észak-nyugati részén). Finom ízét az évi 2000 napsütéses órának köszönheti, és annak, hogy fürtön nevelkedik egészen a pirosra érésig.

A csicseriből nyugodtan süssetek egy nagyobb adagot, mert utána tölthetitek pitába, ehetitek levesbetétnek vagy keverhetitek kuszkuszhoz zöldségekkel. A fűszerezést rátok bízom. Csináltam már füstölt paprikás verziót, volt, hogy kicsit csípősebbet, de elvihetitek egy marokkói verzió irányába is, mondjuk kevés fahéjjal és szegfűszeggel.

Próbáljátok ki friss, Magyarországon termett paradicsommal!

A bejegyzést a Vidám Paradicsom támogatta.

Paradicsomos-csicseriborsós salsával töltött édesburgonya

Ez a paradicsomos-csicseriborsós salsával töltött édesburgonya igazi többfunkciós étel, mert készíthetitek köretnek, mondjuk egy grillpartira húsok mellé, de akár csak önmagában is… Receptek Paradicsomos töltött édesburgonya European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg konzerv csicseriborsó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1,5 teáskanál szezámmag
  • 1 citrom reszelt héja
  • ½ teáskanál római kömény
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 db édesburgonya
  • 15 dkg Vidám Paradicsom koktélparadicsom
  • 1 csokor koriander
  • só, bors
  • 5 dkg feta sajt
  • ½ citrom leve

ELKÉSZÍTÉS

A csicseriborsót lecsepegtetjük, majd összekeverjük kakukkfűvel, szezámmaggal, római köménnyel, valamint az olajjal. Tepsire tesszük, és 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megpirítjuk.

Közben az édesburgonyát alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk és félretesszük.

A paradicsomokat felaprítjuk és összekeverjük a finomra vágott korianderrel. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, és rámorzsoljuk a feta sajtot is.

Ha a csicseriborsó megpirult, kivesszük a sütőből és betesszük az édesburgonyát, amit 40-45 percig sütünk, amíg puha nem lesz. Miután elkészült, hagyjuk pár percet hűlni, majd egy éles késsel hosszában bevágjuk a tetejét. Egy villával óvatosan kinyitjuk, és a zöldség húsát finoman összetörjük és megsózzuk. Ráhalmozzuk a csicseriborsót, valamint a paradicsomos salsát és tálaljuk.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...