Mákos nudli

írta Kárai Dávid

Duplamákos nudli nagymamám szilvalekvárjával. Múltkor a mákos gubánál néhány írtátok, hogy jó-jó a recept, csak szerintetek nincs benne elég mák. Hát erre most itt nem lehet panasz!

Egy nagyon mákos nudlit szerettem volna főzni, így jött az ötlet, hogy keverek máklisztet is a tésztába. A mákliszt tulajdonképpen egy darált mák, annyi különbséggel, hogy zsírtalanítva van. Így nem lesz tőle olajos a tészta, hanem tényleg úgy viselkedik mint egy sima liszt, cserébe nagyon mákos íze lesz mindennek, amibe belekevered. Omlós tésztákba, piskótába vagy éppen ebbe a nudliba. Máklisztet bio boltokban vagy nagyobb, mindenes ázsiai üzletekben tudtok beszerezni és jó sokáig kitart egy zacskóval.

Én a tésztát nem édesítettem, csak a főzővízbe raktam egy keveset, így jól elfért mellette nagymamám szilvalekvárja is. Próbáljátok ki a hétvégén egy tartalmasabb leves után, vagy csak úgy, önmagában vacsorára. Mákrajongóknak kötelező!

Mákos nudli

Duplamákos nudli nagymamám szilvalekvárjával. Múltkor a mákos gubánál néhány írtátok, hogy jó-jó a recept, csak szerintetek nincs benne elég mák. Hát erre… Receptek Mákos nudli European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg mákliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 tojás sárgája
  • ½ teáskanál só, a tésztába
  • 1 teáskanál só a főzővízbe
  • 1 evőkanál cukor a főzővízbe
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg darált mák
  • 2 evőkanál porcukor
  • lekvár a tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS

A burgonyát héjastól sós vízben főzd puhára, majd szűrd le és hagyd kicsit hűlni. Amikor már meg tudod fogni a krumplit, de még meleg, akkor hámozd meg, majd egy szűrőn passzírozd át őket, hogy biztosan ne maradjanak benne nagyobb darabok.

Még langyosan keverd össze a mákliszttel, a finomliszttel és egy tojás sárgájával. Adj hozzá sót és dolgozz belőle sima tésztát. A kész tésztából formázz egy hosszabb kígyót, vágd fel falatnyi darabokra és kézzel sodord meg.

Egy edénybe forralj vizet, sózd és cukrozd meg majd főzd ki benne a nudlikat. Amikor feljöttek a víz felszínére még egy-két percig hagyd benne, majd szűrd le és keverd össze a vajjal és a darált mákkal.

Tálalásnál szórd meg porcukorral és kínálhatsz hozzá szilvalekvárt is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...