Sült zabkása almával és mogyoróval

írta Kárai Dávid

Ha zabkásáról van szó, akkor én imádom a klasszikus, almás-fahéjas verziót, viszont ezt nem főzni, hanem sütni szoktam, így előre el lehet készíteni akár egy heti adagot is, hűtőbe tenni és minden reggel csak annyit lehasítani belőle, amit éppen megeszünk. Ezután már csak egy marék mogyoró, friss alma és egy pohár joghurt kell ahhoz, hogy kész legyen az ötperces reggeli.

A bejegyzést az Activia támogatta.

Sült zabkása almával és mogyoróval

Ha zabkásáról van szó, akkor én imádom a klasszikus, almás-fahéjas verziót, viszont ezt nem főzni, hanem sütni szoktam, így előre el lehet… Receptek Sült zabkása almával és mogyoróval European Nyomtatás
Adag: 5 adag Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A sült zabkásához:

  • 20 dkg nagyszemű zabpehely
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 1 evőkanál chia mag
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál datolyaszirup, vagy bármely más édesítő
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 alma lereszelve
  • 5 dkg törökmogyoró, aprítva
  • 1 evőkanál olaj

A tálaláshoz (adagonként):

  • 1 db alma
  • 12,5 dkg Activia Chia-Datolya-Magkeverék joghurt
  • pár szem aprított törökmogyoró
  • frissen reszelt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A zabkásához a zabot, a fahéjat, a sütőport a sót és a chia magot alaposan összekeverjük.

Hozzáadjuk a tejet, a datolyaszirupot és a vaníliakivonatot, alaposan elkeverjük benne, majd hozzáreszeljük az almát és belekeverjük a felaprított mogyorót is.

Egy kisebb hőálló tepsit kikenünk olajjal, majd beleöntjük a keveréket. 175 fokos sütőben 35-40 percig sütjük, amíg teljesen meg nem szilárdul és a teteje barnulni nem kezd. 

Joghurttal, friss gyümölccsel, reszelt szerecsendióval tálaljuk.

Ehetjük akár langyosan is, vagy zárható dobozban, a hűtőben 3-4 napig eltartható.

MEGJEGYZÉS

Tálalásnál csorgathatunk rá extra datolyaszirupot is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...