reklám
Szerintem az utóbbi időben sokaknak átrendeződtek a reggelek. Nincs minden nap az a nagy rohanás, és a home office előnye, hogy talán jut idő leülni az asztalhoz is. Teljesen más lesz a napkezdés, hogy nyugiban és szépen indítod. És nem kell ám itt nagy dolgokra gondolni meg óriás főzésekre. Nálunk például mindig van a polcon egy adag granola, most éppen ez a sütőtökös-hajdinás verzió. Előre összeállíthatod nagy mennyiségben, aztán hetekig is simán eláll és ugyanolyan ropogós marad (és felhívnám a figyelmet, hogy karácsonyi gasztroajándéknak is szuper). Reggel csak lekapod, friss gyümölccsel, joghurttal és zsírszegény túróval megspékelve már kész is egy komplett reggeli.
A házi készítésű granolában az a jó, hogy te tudod szabályozni, mi kerüljön bele és mennyire legyen édes. Előbbi azért szuper, mert csomó ízkombinációt kipróbálhatsz, akár úgy is, hogy csinálsz egy semleges, alap verziót és ezt mindig feldobod más-más aszalt gyümölccsel, olajos magvakkal vagy épp fűszerekkel. Az pedig, ha nem édesíted túl, azért szerencsés, mert így nem csak reggelihez, de levesekhez feltétnek vagy salátára szórva ropogós textúrának is felhasználhatod.
Mi ma felpattintottuk mellé ezt a MUST HAVE névre keresztelt szűretlen szőlőlevet, a Kristinus újdonságát. Nagyon gyümölcsös, 100% bio merlot szőlő és annyira itatja magát, hogy egy pohárnál nem bírsz leállni vele, tényleg! Jó szívvel ajánlom, próbáljátok ki. Bónusz tipp: bátran főzzetek belőle fűszeres, alkoholmentes forralt bort is, isteni lesz vele!