#reklám

Azt tudtam, hogy kapok egy csomagot, de hogy ez a doboz szaloncukor lesz benne, azon magam is meglepődtem! Viszont akkor indítsuk is el a karácsonyi felkészülést, rögtön ezzel az olvadó, csilis-csokis lávasütivel, na meg a hozzá passzoló szaloncukrokkal!
Kívül szilárd, belül olvadóan csokis, igazi villantós desszert, mégsem kell hozzá nagy konyhai jártasság, szóval kezdőknek is bátran ajánlom. Egy titok van, nem szabad túlsütni! Ehhez a legjobb, ha miután kész a tészta, csinálsz egy próbasütést, mert attól függően mekkorák a formáid, más-más ideig kell sütni. Szóval egyet tölts meg, tedd a sütőbe és hagyd bent első körben 12 percig. Utána vizsgáld meg és ha úgy tűnik, hogy kívül már szilárd, de a tetejét finoman megnyomva belül még puha, akkor vedd ki, hagyd pár percet hűlni és borítsd ki. Ha szépen kijön, egyben marad, akkor szuper. Ha mégsem sült meg eléggé, akkor a többinek is hosszabb idő kell majd, szóval érdemes 15 percig sütnöd. Persze akkor sincs katasztrófa, ha túlsül és nem lesz teljesen krémes belül, attól még úgyis marha finomak!
Szerintem azt tudjátok, hogy a csokoládé és a csípős íz nagyon jó haverok. Először a csokoládé kesernyés-édeskés ízét érzed a szádban, utána pedig jön az a finom, csiklandozó játék a nyelveden a csípős paprikától. Ha még nem próbáltad, akkor süsd meg ezt a tömör gyönyör chilis-csokis lávasütit és bátran próbáld ki mellé az Erős Pistás szaloncukrokat is, de vigyázz, hova nyúlsz a dobozban, mert ott figyel ám két Haragos is, ami brutál csípős, szóval azt tényleg csak a bátraknak!
Úgy látom, ahogy tavaly, idén is mindenki megőrül ezért a szaloncukorért, szóval szeretném leszögezni, hogy sajnos azt nem tudom megmondani pontosan hol kapható, de ha figyelitek az Univer Facebook oldalát, ott mindig felteszik az új lelőhelyeket!