Nagyon csokis lávasüti

írta Kárai Dávid

#reklám

Azt tudtam, hogy kapok egy csomagot, de hogy ez a doboz szaloncukor lesz benne, azon magam is meglepődtem! Viszont akkor indítsuk is el a karácsonyi felkészülést, rögtön ezzel az olvadó, csilis-csokis lávasütivel, na meg a hozzá passzoló szaloncukrokkal!

Kívül szilárd, belül olvadóan csokis, igazi villantós desszert, mégsem kell hozzá nagy konyhai jártasság, szóval kezdőknek is bátran ajánlom. Egy titok van, nem szabad túlsütni! Ehhez a legjobb, ha miután kész a tészta, csinálsz egy próbasütést, mert attól függően mekkorák a formáid, más-más ideig kell sütni. Szóval egyet tölts meg, tedd a sütőbe és hagyd bent első körben 12 percig. Utána vizsgáld meg és ha úgy tűnik, hogy kívül már szilárd, de a tetejét finoman megnyomva belül még puha, akkor vedd ki, hagyd pár percet hűlni és borítsd ki. Ha szépen kijön, egyben marad, akkor szuper. Ha mégsem sült meg eléggé, akkor a többinek is hosszabb idő kell majd, szóval érdemes 15 percig sütnöd. Persze akkor sincs katasztrófa, ha túlsül és nem lesz teljesen krémes belül, attól még úgyis marha finomak!

Szerintem azt tudjátok, hogy a csokoládé és a csípős íz nagyon jó haverok. Először a csokoládé kesernyés-édeskés ízét érzed a szádban, utána pedig jön az a finom, csiklandozó játék a nyelveden a csípős paprikától. Ha még nem próbáltad, akkor süsd meg ezt a tömör gyönyör chilis-csokis lávasütit és bátran próbáld ki mellé az Erős Pistás szaloncukrokat is, de vigyázz, hova nyúlsz a dobozban, mert ott figyel ám két Haragos is, ami brutál csípős, szóval azt tényleg csak a bátraknak!

Úgy látom, ahogy tavaly, idén is mindenki megőrül ezért a szaloncukorért, szóval szeretném leszögezni, hogy sajnos azt nem tudom megmondani pontosan hol kapható, de ha figyelitek az Univer Facebook oldalát, ott mindig felteszik az új lelőhelyeket!

#reklám Azt tudtam, hogy kapok egy csomagot, de hogy ez a doboz szaloncukor lesz benne, azon magam is meglepődtem! Viszont akkor indítsuk… Receptek Nagyon csokis lávasüti European Nyomtatás
Adag: 6 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • chili ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

1. Hat darab szufléformát vajazz ki, és tedd félre őket.

2. A vajat és a csokoládét tedd hőálló edénybe, vízgőz felett olvaszd fel, majd tedd félre kicsit hűlni.

3. Mérd a cukrot egy keverőtálba, add hozzá a tojásokat és egy csipet sót, majd elektromos habverővel 5-6 perc alatt verd jó habosra. Állítsd alacsonyabb fokozatra a gépet, lassan csorgasd hozzá a csokoládés keveréket, és alaposan keverd el.

4. A lisztet a kakaóporral együtt szitáld bele, és óvatosan forgasd össze. Végül add hozzá a csípős paprikát is és keverd simráa.

5. A tésztát oszd el az előkészített formákba, tedd őket egy tepsire, majd tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe 12 percre.

6. Ha a külseje már mindenhol megszilárdult, akkor vedd ki a formákat. Egy vékony pengéjű késsel óvatosan lazítsd meg a tészta szélét, és borítsd tányérra és azonnal tálald!

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...