Túrógombóc dióbudában

írta Kárai Dávid

Túrógombóc!!! Eléggé megtréfált ez a recept, mert az csak a készítés közben olvastam el, hogy egy éjszakára a hűtőbe kell tenni pihentetni, pedig én úgy ettem volna már…

Sebaj, végül feledtette a csalódásomat a végeredmény, mert tényleg minimális kukoricadara kellett csak bele, az jól megszívta magát, így aztán iszonyú puha lett a végeredmény. Még két trükk van benne: zsemlemorzsa helyett dióba van forgatva, tejföl helyett pedig joghurttal locsoltam meg.

A receptet felpattintottam a blogra, annak a linkjét meg a profilomba. Viszont még több ehhez hasonló trükkös reformkaját találtok a SPAR „Klasszikusok egészségtudatosan” című kötetben.

A bejegyzést a Spar támogatta.

Túrógombóc!!! Eléggé megtréfált ez a recept, mert az csak a készítés közben olvastam el, hogy egy éjszakára a hűtőbe kell tenni pihentetni,… Desszert Túrógombóc dióbudában magyar Nyomtatás
Adag: 6 adag Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A gombócokhoz

  • 1 kg túró
  • 3 db tojás
  • 8 dkg kukoricadara
  • 5 dkg nádcukor
  • 15 dkg dió

Az öntethez:

  • 2 kis doboz joghurt
  • vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS

  1. A túrót a tojás sárgájával, a nádcukorral, a sóval és a kukoricadarával alaposan kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a túróhoz forgatjuk.
  3. Lefedjük és hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
  4. Másnap 3-4 centis gömböket formázunk a masszából és forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt kifőzzük őket. Ezt követően lehúzzuk a tűzről és fedővel lefedve további 15-20 percig hagyjuk állni, hogy a gombócok teljesen elkészüljenek.
  5. Közben a diót felaprítjuk és száraz serpenyőben átpirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
  6. A gombócoket leszűrjük, megforgatjuk a dióban.
  7. A joghurtot elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a gombócokkal együtt tálaljuk.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...