Négy éve estem szerelembe a sabich szendóval és akkor azt predesztináltam, hogy a hazai nagy street food őrületbe hamarosan be fog törni, és ha nem is ez lesz az új gyros, de a falafeles pitákat seperc alatt lesörpri a színről. Hát nem így történt, bár őszintén mondom, nem értem miért.
Tényleg végtelenül egyszerű elemekből és ízekből építkezik, hogy aztán a végén összeálljon egy tökéletes szendviccsé. Sok zöldség, amik közül a krémesre sült padlizsán a domináns, hummusz, tojás és némi savanyú. Na meg az i-re a pont, a mangószósz. Nyugi, nincs pánik, ma már iszonyú könnyű mangóhoz jutni és egyre nagyobb eséllyel finom is, szóval ezt is öt perc lesz elkészítened otthon.
Az egészben meg az a legjobb, hogy tökéletes alkalmas baráti vagy nagy családi vacsikra, nyári girllezésekre, mert minden elemet szépen elő lehet készíteni, megteríteni, kitálalni és szépen mindenki kiszolgálja magát. Ehetitek klasszikusan beletöltve a pitába, de csinálhattok belőle nyitott szendvicseket is. Ehhez a pitát vágjátok félbe, úgy melegítsétek át a grillen és pakoljátok rá a feltéteket.
A lenti listából nem szükséges mindent elkészíteni, de ami egy tisztességes sabich szendvicshez elengedhetetlen az sorban a következő: hummusz, padlizsán, főtt tojás, csemegeuborka, izraeli saláta, mangószósz.