#reklám
A csirkemellel kapcsolatban legtöbbször az a kritika, hogy túl száraz és nem elég ízes. Nos, jelentem mind a két problémát egyszerre lehet orvosolni egy szuper technikával! A lényeg, hogy a csirkemellett elő kell főzni, egész pontosan vaj és víz keverékében konfitálni. A képlet nagyon egyszerű: ugyanannyi vajat és vizet egy tálban felmelegítünk, majd beletesszük a csirkét és tíz percig gyöngyözve főzzük. Utána már csak rá kell pirítani.
A vajas főzőléhez adhatunk fűszereket is: babérlevelet, fokhagymát, szerecsendiót. Ez a módszer akkor is tökéletes, ha utána nem szeretnék rögtön megsütni a csirkéket, ilyenkor csak hagyni kell a főzővízben kihűlni, majd így egyben az egész mehet be a hűtőbe, ahol 1-2 napig gond nélkül el van.
Egy dologra kell nagyon figyelni, hogy a víz teljesen ellepje a csirkemellet és mindenhol egyszerre tudjon átfőni. A végeredmény egy belül szaftos, kívül pedig ropogós hús, amihez már csak egy könnyű köret kell és kész is az isteni ebéd!
