A tökéletes sült csirkemell

írta Kárai Dávid

#reklám

A csirkemellel kapcsolatban legtöbbször az a kritika, hogy túl száraz és nem elég ízes. Nos, jelentem mind a két problémát egyszerre lehet orvosolni egy szuper technikával! A lényeg, hogy a csirkemellett elő kell főzni, egész pontosan vaj és víz keverékében konfitálni. A képlet nagyon egyszerű: ugyanannyi vajat és vizet egy tálban felmelegítünk, majd beletesszük a csirkét és tíz percig gyöngyözve főzzük. Utána már csak rá kell pirítani.

A vajas főzőléhez adhatunk fűszereket is: babérlevelet, fokhagymát, szerecsendiót. Ez a módszer akkor is tökéletes, ha utána nem szeretnék rögtön megsütni a csirkéket, ilyenkor csak hagyni kell a főzővízben kihűlni, majd így egyben az egész mehet be a hűtőbe, ahol 1-2 napig gond nélkül el van.

Egy dologra kell nagyon figyelni, hogy a víz teljesen ellepje a csirkemellet és mindenhol egyszerre tudjon átfőni. A végeredmény egy belül szaftos, kívül pedig ropogós hús, amihez már csak egy könnyű köret kell és kész is az isteni ebéd!

#reklám A csirkemellel kapcsolatban legtöbbször az a kritika, hogy túl száraz és nem elég ízes. Nos, jelentem mind a két problémát egyszerre… Receptek A tökéletes sült csirkemell European Nyomtatás
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A csirkéhez:

  • 1 db bőrös csirkemell filé
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl víz
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A spárgás körethez:

  • 1 csokor zöld spárga
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • só, bors
  • 2 szelet rozskenyér
  • 4 dkg dió
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • ½ bio citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS

A csirkéhez a vajat és a vizet egy kisebb edénybe tesszük és addig melegítjük, amíg a vaj teljesen el nem olvad benne. Hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, valamint sózzuk-borsozzuk. Beletesszük a csirkemellet és tíz percig gyöngyözve főzzük. Ezután kivesszük belőle a csirkét, majd egy serpenyőt felforrósítunk és zsiradék hozzáadása nélkül minden oldalát átpirítjuk a húsnak.

A spárgák fás végeit levágjuk, tepsire tesszük, majd összeforgatjuk olvasztott vajjal. Sózzuk-borsozzuk majd 180 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Közben a kenyeret felkockázzuk és a dióval együtt száraz serpenyőben átpirítjuk, amíg illatozni nem kezd. Ha már barnul a dió héja, akkor lehúzzuk a tűzről és néhány percig hagyjuk hűlni. Ezután késes betétű robotgépbe tesszük, hozzáreszeljük a parmezánt, valamint a citrom héját és durvára daráljuk.

A sült spárgát a ropogós morzsával megszórva és a sült csirkével együtt tálaljuk.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...