Nálunk nincs karácsony hókifli nélkül! Mindig ezt az alapreceptet használom kisebb-nagyobb változtatásokkal, attól függően éppen mi van itthon. Tavaly dióból csináltuk, mert nagymamától kaptunk egy tetemesebb mennyiséget. Idén mogyorós lett, mert a piacon egy hatalmas zsákkal vettünk belőle, de volt olyan év is, hogy mandulából készítettem.
Mindegy, hogy melyikből készítitek, darálás helyett érdemes a porcukorral együtt késes betétű konyhai robotgépbe tenni a magot és úgy felaprítani, így maradnak benne kisebb-nagyobb darabok is.
A vaníliásításra is több lehetőség van. Az egyik, hogy az elhasznált vaníliarudakat egy porcukorral teli üvegbe tesszük 1-2 hétre és ezalatt átadja az ízét és ezzel szórjuk majd a kisült kifliket. A másik pedig, hogy egyenesen a tésztába tesszük a kikapart magokat.
Ez a hókifli egyik legnépszerűbb és legtöbbet sütött receptem. Ha kipróbáljátok, ti is garantáltan függők lesztek.