Áfonyás zabkeksz

írta Kárai Dávid

Ez a keksz azoknál lesz nyerő, akik egy egészségesebb verziót keresnek a nassolásra, hiszen alternatív édesítővel és finomliszt helyzet zabliszttel készül, így szinte bűntudatmentesen falható.

Ez a keksz azoknál lesz nyerő, akik egy egészségesebb verziót keresnek a nassolásra, hiszen alternatív édesítővel és finomliszt helyzet zabliszttel készül, így… Desszert Áfonyás zabkeksz European Nyomtatás
Adag: 25 db Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg zabliszt
  • 20 dkg zabpehely
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya

ELKÉSZÍTÉS

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a zabpehellyel és egy csipet sóval, majd a tojásos keverékbe forgatjuk. Legvégül pedig belekeverjük a felaprított vörösáfonyát is.

Diónyi gombócokat formázunk belőlük, majd sütőpapírral bélelt tespire tesszük őket. 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...