Csokis-ötfűszeres pöffeteg keksz

írta Kárai Dávid

Azért lehet imádni ezt a kekszet, mert sütés után kívül ropogós, belül viszont krémes és lágy marad! A kínai ötfűszer pedig zseniálisan működik a csokoládéval, szóval ha valami extrára vágynátok, akkor semmi esetre se hagyjátok ki belőle.

Azért lehet imádni ezt a kekszet, mert sütés után kívül ropogós, belül viszont krémes és lágy marad! A kínai ötfűszer pedig zseniálisan… Desszert Csokis-ötfűszeres pöffeteg keksz European Nyomtatás
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 24 dkg liszt
  • ½ teáskanál kínai ötfűszer-keverék
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 1,2 dl olaj
  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg kakaópor
  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor a hempergetéshez

 

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet elkeverjük a fűszerkeverékkel, a sütőporral és a sóval, félretesszük.

Az olajat és a cukrot robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kakaóport és amint elkeveredett benne, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat is.

Legvégül beleforgatjuk a lisztes keveréket is és simára keverjük a masszát.

Egy lágy, ragacsos és kissé folyós masszát kell kapnunk. A tálat lefóliázzuk és legalább két órát, de akár egy éjszakát is a hűtőben pihentetjük.

Ezután nedves kézzel golyókat formázunk belőle, a golyókat meghempergetjük porcukorban és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.

175 fokon 10-12 perc alatt készre sülnek. Akkor jó, ha teteje már megszilárdul, de a közepe még kissé puha.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...