Elhinnétek, hogy ebben a tortában csupán 15 perc munka van? Pedig így van! Ez itt a lusta asszonyok piskótája, vagy azoké, akik másnap reggel kerti partiba mennek, de leültek sorozatot nézni és este 11-kor kapnak észbe, hogy a süti még sehol. Tényleg nagyon szeretem ezt a receptet, mert kevés hozzávalós, a gyümölcsöket szezonálisan lehet váltogatni és pont ettől lesz izgalmas, mert minden gyümölccsel más és más lesz a süti, de egy a közös bennük: az összessel isteni! Egy titok van csak: jóóó sok gyümölcs kell bele! Ha almásan készítem, akkor négy nagy almát teszek bele, ha bogyósból (málna, eper, áfonya, szeder), akkor legalább 35 dekát érdemes hozzákeverni. Nem véletlenül mondja Dorie Greenspan, a recept eredeti szerzője, hogy “ez egy gyümölcstorta, amiben több a gyümölcs, mint a torta”.
Az almás verzió fahéjas fagyival mennyei, ezt a málnásat én most narancsvirágvízzel és kevés porcukorral kikevert mascarponeval tálaltam, mellé friss gyümölccsel és aprított pisztáciával megszórva. Ha pedig nem szorít titeket az idő, próbáljátok ki barnított vajjal, azaz a vajat ne csak szimplán felolvasszátok, hanem addig melegítsétek, amíg teljesen átlátszó, aranyló színű nem lesz és az alján megjelennek karamellizálódott tejdarabkák. Ha ezt keveritek hozzá, akkor egy gazdag, mély ízű, enyhén karamellás karakterrel ruházzátok fel a sütiteket.