Van itt egyszer ez a fűszeres-currys mangószósz, amit a csirke pácolásához használtam. És van itt ez az egytepsis módszer, amivel gyorsan és egyszerűen készül el az ebéd. Na ennek a kettőnek a kombinációjából egy olyan étel született, ami nekem nagyon megtetszett, úgyhogy gyosan le is fotóztam és megírtam hozzá nektek a receptet. Szerintem most különösen jól fog jönni egy ilyen expressz étel, amikor az otthonfőzés tényleg napi feladat lett.

Ezt a mangószószt sokszor készítem, mert mostanában jó áron lehet mangóhoz jutni és nagyon sokrétűen használható a szósz: mártogatósnak, ehhez a sabich-hoz öntetnek, de ízesíthetsz vele szendvicseket és használhatod salátaöntetnek is. Akkor is megveheted a mangót, ha még kemény, kissé éretlen, mert pár nap alatt nagyon jól utóérik szobahőmérsékleten. Ehhez a recepthez fontos, hogy puha és érett legyen a gyümölcs.
A paradicsomhoz én felkarikázott angolzellert zöldborsót kevertem, mert ez volt a itthon, de zeller helyett mehet cukkini vagy kápia paprika is, illetve zöldborsó helyett mondjuk konzerv csicseriborsó is. Köretnek főztem hozzá rizst, de ha van otthon pitád vagy lepénykenyered, akkor azzal is isteni.
