Egytepsis csirkemell paradicsomos curryszószban

írta Kárai Dávid

Van itt egyszer ez a fűszeres-currys mangószósz, amit a csirke pácolásához használtam. És van itt ez az egytepsis módszer, amivel gyorsan és egyszerűen készül el az ebéd. Na ennek a kettőnek a kombinációjából egy olyan étel született, ami nekem nagyon megtetszett, úgyhogy gyosan le is fotóztam és megírtam hozzá nektek a receptet. Szerintem most különösen jól fog jönni egy ilyen expressz étel, amikor az otthonfőzés tényleg napi feladat lett. 

Ezt a mangószószt sokszor készítem, mert mostanában jó áron lehet mangóhoz jutni és nagyon sokrétűen használható a szósz: mártogatósnak, ehhez a sabich-hoz öntetnek, de ízesíthetsz vele szendvicseket és használhatod salátaöntetnek is. Akkor is megveheted a mangót, ha még kemény, kissé éretlen, mert pár nap alatt nagyon jól utóérik szobahőmérsékleten. Ehhez a recepthez fontos, hogy puha és érett legyen a gyümölcs.

A paradicsomhoz én felkarikázott angolzellert zöldborsót kevertem, mert ez volt a itthon, de zeller helyett mehet cukkini vagy kápia paprika is, illetve zöldborsó helyett mondjuk konzerv csicseriborsó is. Köretnek főztem hozzá rizst, de ha van otthon pitád vagy lepénykenyered, akkor azzal is isteni.

Egytepsis csirkemell pardicsomos curryszószban

Van itt egyszer ez a fűszeres-currys mangószósz, amit a csirke pácolásához használtam. És van itt ez az egytepsis módszer, amivel gyorsan és… Receptek Egytepsis csirkemell paradicsomos curryszószban European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A mangószószhoz:

  • 1 érett mangó
  • 2 teáskanál curry fűszerkeverék
  • ½ citrom leve
  • 1 teáskanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • chili vagy a kedvenc chiliszószod ízlés szerint
  • 1 csipet só

A csirkés curryhez:

  • 50 dkg csirkemell-filé
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 3 evőkanál mangószósz
  • 1 csipet só
  • 40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék vagy currypaszta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó

A tálaláshoz:

  • 5 dkg mandula
  • friss menta és petrezselyem
  • rizs vagy pita

ELKÉSZÍTÉS

A mangószószhoz a gyümölcs húsát tedd egy késes aprítógépbe. Add hozzá a curryt, a citrom levét, a mézet a nagyobb darabokra vágott fokhagymát és a chilit. Egy csipet sóval együtt turmixold simára. Kóstold meg és ha szükséges, adj hozzá még egy kis mézet vagy citromlevet, attól függően milyen volt a mangó.

A csirke pácolásához a joghurtot keverd simára három evőkanál, előzőleg elkészített mangószósszal és egy extra csipet sóval. Ha van időd, akár előre is bepácolhatod a csirkét és egy éjszakát de lehetőség szerint fél órát hagyd állni, hogy átjárják az ízek.

A darabolt paradicsomot a paradicsompürével, a curryvel és egy csipet sóval keverd simára, majd add hozzá a vékony, félkarikára vágott hagymát és zellert. A csirkemelleket egy villával emeld ki a pácból, majd ami az edényben maradt joghurtos szósz, add hozzá a paradicsomos alaphoz és keverd el.

Egy tepsibe vagy sütőformába öntsd bele a paradicsomos alapot, óvatosan fektesd rá a csirkéket és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig süsd. Ezután vedd ki, a paradicsomos szószhoz keverd hozzá a zöldborsót, majd tedd vissza a sütőbe 10 percre. Az utolsó pár perc pedig rákapcsolhatod a grillfokozatot, ha van ilyened, hogy szépen megpiruljon a csirke.

Aprított mandulával és a friss zöldfűszerekkel megszórva tálald.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...