Bár nagyon flancosnak néz ki, egyszerű ám elkészíteni ezt a mákos gubát. Időzítésben segítség, ha már előző este meg tudod csinálni hozzá a sodót és jól behűteni, sőt, akár a szilvát is megsütheted hozzá, így másnap már csak a gubával lesz dolgot és az is maximum 20 perc munka.
Én kenyérformában sütöm, mert utána szépen szeletelve lehet tálalni. Kalácsból szeretjük a legjobban, de persze vajas kiflivel is isteni, de olyankor picit több cukor kell hozzá. Sodóba tunkolva, gyümölccsel a legfinomabb, ez most a szezonhoz igazítva egy adag sült szilva, amihez Zsófi receptjét használtam.
Elárulom, csináltam belőle egy olyan verziót is, amikor a teljesen kihűlt, felszeletelt gubát másnap kevés tejjel lazított tojásban megforgattam (mint egy bundás kenyeret), cukorban meghempergettem és úgy sütöttem ki vajban. Na az az igazán bitang, azt csak saját felelősségre próbáljátok ki! 🙂