Mogyoróvajas keksz

írta Kárai Dávid

Én csak úgy hívom ezt a kekszet, hogy a nyolcadik főbűn… Egészen egyszerűen azért, mert nem lehet lehet vele leállni, annyira finom! Ezen túl még elronthatatlan is és a tésztát pihentetni sem kell, úgyhogy pillanatok alatt megvan még akkor is, ha esetleg váratlan vendégek állítanak be.

Én csak úgy hívom ezt a kekszet, hogy a nyolcadik főbűn… Egészen egyszerűen azért, mert nem lehet lehet vele leállni, annyira finom!… Desszert Mogyoróvajas keksz European Nyomtatás
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg mogyoróvaj
  • 20 dkg nádcukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál vanília kivonat (elhagyható)
  • 1 teáskanál durva szemű tengeri só

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egész egyszerűen csak fogjuk és a só kivételével az összes hozzávalót robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
  2. Diónyi gombócokat formázunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Finoman lenyomjuk a tetejét, hogy kissé laposabbak legyen, majd egy-egy csipet sóval megszórunk minden gombócot.
  3. 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk a tepsin kihűlni.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...