Pirított tészta (chow mein)

írta Kárai Dávid

Ha a paradicsomos spagettin már túl vagytok, akkor próbáljátok ki ezt a pirított tésztát, ami sokkal finomabb lesz, mint a büfében. Kevés hozzávaló, kevés idő, szuper kaja! A zöldségeket nyugodtan variáljátok aszerint, ami éppen otthon van, illetve beleírtam a receptbe, mit mivel tudtok helyettesíteni.

Extra tipp: ha van otthon instant levesetek, abból is megcsinálhatjátok! Az ízesítő tasakokra nem lesz szükségetek, csak a tésztára, amit a leírtak szerint készítsetek el.

Kínai pirított tészta (chow mein)

Ha a paradicsomos spagettin már túl vagytok, akkor próbáljátok ki ezt a pirított tésztát, ami sokkal finomabb lesz, mint a büfében. Kevés… Receptek Pirított tészta (chow mein) European Nyomtatás
Adag: 1 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 20 dkg brokkoli
  • 5 dkg pak choi (lehet kelkáposzta, kínai kel is)
  • 60 g kínai tojásos tészta (vagy instant leves tésztája vagy lehet akár spagetti is)
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg csirkemell filé (használhatunk maradék sült csirkét is)
  • 1 evőkanál szójaszósz (ha van, akkor sötét szójaszósz)
  • 1 teáskanál osztrigaszósz (elhagyható)
  • szezámmag a tálaláshoz
  • ½ lime

ELKÉSZÍTÉS

Egy kisebb edényben vizet forralunk. Finoman sózzuk, majd beletesszük a rózsáira szedett brokkolit. Két percig főzzük, amíg a színe élénkzöld nem lesz. Ezután hozzáadjuk a pak choi és további egy percig főzzük. Így maradnak a végén is roppanósak és élének színűek a zöldségek. Szűrőkanállal kiszedjük a zöldségeket és a vízben megfőzzük a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Ha a tészta elkészült, félreteszünk egy decivel a vizéből, a többit leszűrjük és félretesszük.

Az olajat wokban vagy egy nagy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a szezámolajat is, majd megpirítjuk rajta a cikkekre vágott vöröshagymát. Amikor már kezd barnunlni, hozzáadjuk a fokhagymát is, majd egy-két perc után a húst. Addig pirítjuk tovább, amíg a hús is meg nem puhul, ekkor mehetnek hozzá az előfőzött zöldségek és egy-két perc pirítás után a szójaszósz és az osztrigaszósz, valamint a félretett főzővíz. Amikor a szósz besűrűsödött és nagyjából a fele elpárolgott, akkor adjuk hozzá a kifőtt tésztát és az egészet alaposan összekeverjük. Szezámmaggal megszórva tálaljuk és ráfacsarjuk a lime levét is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...