Sabich szendvics

írta Kárai Dávid

Négy éve estem szerelembe a sabich szendóval és akkor azt predesztináltam, hogy a hazai nagy street food őrületbe hamarosan be fog törni, és ha nem is ez lesz az új gyros, de a falafeles pitákat seperc alatt lesörpri a színről. Hát nem így történt, bár őszintén mondom, nem értem miért.

Tényleg végtelenül egyszerű elemekből és ízekből építkezik, hogy aztán a végén összeálljon egy tökéletes szendviccsé. Sok zöldség, amik közül a krémesre sült padlizsán a domináns, hummusz, tojás és némi savanyú. Na meg az i-re a pont, a mangószósz. Nyugi, nincs pánik, ma már iszonyú könnyű mangóhoz jutni és egyre nagyobb eséllyel finom is, szóval ezt is öt perc lesz elkészítened otthon.

Az egészben meg az a legjobb, hogy tökéletes alkalmas baráti vagy nagy családi vacsikra, nyári girllezésekre, mert minden elemet szépen elő lehet készíteni, megteríteni, kitálalni és szépen mindenki kiszolgálja magát. Ehetitek klasszikusan beletöltve a pitába, de csinálhattok belőle nyitott szendvicseket is. Ehhez a pitát vágjátok félbe, úgy melegítsétek át a grillen és pakoljátok rá a feltéteket.

A lenti listából nem szükséges mindent elkészíteni, de ami egy tisztességes sabich szendvicshez elengedhetetlen az sorban a következő: hummusz, padlizsán, főtt tojás, csemegeuborka, izraeli saláta, mangószósz.

Sabich szendvics

Négy éve estem szerelembe a sabich szendóval és akkor azt predesztináltam, hogy a hazai nagy street food őrületbe hamarosan be fog törni,… Receptek Sabich szendvics European Nyomtatás
Adag: 6 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

Mangószósz

  • 1 nagy érett mangó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál mustármag
  • ½ teáskanál görögszéna-mag
  • ½ teáskanál római kömény
  • ½ teáskanál koriandermag
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 lime leve

Izraeli saláta

  • 4 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 citrom leve
  • 1-1 csokor koriander és petrezselyem

Fűszeres csicseriborsó

  • 1 konzerv csicseriborsó konzerv
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál  őrölt koriander római kömény
  • ½ teáskanál füstölt pirospaprika
  • só, bors

Pácolt lilahagyma

  • 2 fej lilahagyma
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 citrom leve

Feltétek

  • 5 db főtt tojás felaprítva
  • 1 üveg csemegeuborka vékony csíkokra vágva
  • 3 padlizsán szeletekre vágva, majd grillezve
  • 8 újhagyma grillezve
  • 8-10 db pita megpirítva
  • 15 dkg fetasajt morzsolva
  • 40 dkg hummusz (készen is veheted, vagy itt találsz receptet)
  • 1 gránátalma magjai

ELKÉSZÍTÉS

A mangószószhoz a mangót megtisztítjuk és a gyümölcshúst egy kisebb, késes robotgépbe tesszük. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd egy-két perc alatt megpirítjuk rajta a reszelt fokhagymát és rádobjuk a mozsárban összetört fűszereket. Jöhet újabb egy-két perc pirítás, amíg illatozni nem kezd, majd az egészet a mangóhoz öntjük. Hozzáadjuk a lime levét is, majd az egészet simára pürésítjük.

Az izraeli salátához a paradicsomot és az uborkát egyforma kockára vágjuk, megsózzuk és hagyjuk 10 percet állni, ezután leszűrjük a levét, majd a zöldségeket összekeverjük a felaprított zöldfűszerekkel, kevés citromlével és olajjal meglocsoljuk.

A csicseriborsóhoz a konzervet lecsepegtetjük, majd egy tálban összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel, de a sót még ne adjuk hozzá! Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára pirítjuk, közben egy-két alkalommal átkeverjük. Ha elkészült, kivesszük hagyjuk kicsit hűlni és megsózzuk.

A pácolt lilahagymához a hagymát vékony csíkokra vágjuk, majd a porcukrot elkeverjük a citrom levével, sóval és összeforgatjuk a hagymával. Legalább 10-15 percet hagyjuk állni, hogy kissé összeessen és egybe érjenek az ízek.

Kitesszük a többi feltétet is és mindenki maga csinálja a szendvicsét. Ami egy alap sabich-hoz szükséges: pita, hummusz, padlizsán, főtt tojás, csemegeuborka, izraeli saláta, mangószósz.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...