Máglyarakásnál az egyetlen kihívást a tojáshab jelenti: ne essen össze, ne égjen meg és ne is áztassa el később a kalácsot. Úgy csinálhatsz tökéletes habréteget rá, ha a tojásfehérjét vízgőz felett összemelegíted a cukorral és ezután, még langyosan vered habbá. Így nem tudod a habot túlverni, de biztosan felolvad benne minden cukor és nem fog szétfolyni sütés után sem és nem is esik össze. Ha rákóczi túróst csinálsz, akkor is ezt a módszert ajánlom.
A habbal ráadásul már sütni sem kell, csak 100 fokon “rászárítani”, amíg megkeményedik. Persze ha szeretnéd rápörkölhetsz a végén (grillfokozaton vagy szakácsfáklyával), de legyél óvatos, mert nagyon nagyon gyorsan megbarnul!
Kifliből is készítheted, de kaláccsal még finomabb! Hivatalosan baracklekvár kerül a tetejére, de nálam éppen nagymamám ribizlilekvárja volt nyitva, úgyhogy ehhez kentem meg.