#reklám
Pár hete feltettem nektek a kérdést, hogy milyen karácsonyi receptekre vagytok a leginkább kíváncsiak. Nem volt meglepő, hogy sok sütemenyét, halas fogást és előre elkészíthető menüt kértetek, azon viszont őszintén meglepődtem, hogy milyen sokan írtátok a húsmentes recepteket. Én pedig ezt nagy örömmel teljesítem is!
Én abban hiszek, hogy nem érdemes a klasszikus karácsonyi fogásokat kell húsmentesíteni, mert persze lehet finom töltött káposztát csinálni gombából is, de sokkal több és izgalmas lehetőség van ezeken túl is! Például itt ez az ünnepi quiche, amiből garantáltan nem fog hiányozni senkinek se a hús, hiszen önmagában is elképesztően gazdag. Édesburgonya, gesztenye, dió, zsálya – csupa-csupa karácsonyi alapanyag és annyira jól működnek ebben a pitében! Csináljatok hozzá egy gyors zöldsalátát friss öntettel és kész is.
Hidegen is finom, így ebéd után is rá lehet járni. Én nem szoktam saját tésztával bajlódni, szuper vajas leveles tésztákat kapni és tudjátok, karácsonykor ahol lehet érdemes időt spórolni!
És ha már húsmentes pite, akkor nem is passzolhatna hozzá más jobban, mint egy vegán bor a Kristinustól. Igen, én is furcsán néztem, amikor először szembe jött velem a “vegán bor” kifejezés, de képzeljétek, a borok derítéséhez (tisztításához sokszor) állati eredetű hozzávalókat használnak, például tojásfehérjét vagy zselatint. Illatos fehérbor, Parapli Chardonnay, finom citrusossággal és vajas jegyekkel, nagyon jól passzol a pitéhez.