Eléggé bajban vagyok, hogy mit is írhatnék a shakshukáról, mert lefogadom, hogy sokan szeretitek és főzitek is, nem véletlenül, mert csomó erénye van, amiért szeretni lehet:
- Lehet tartalmas reggeli, kiadós brunch és laktató vacsora is.
- Jó sok zöldség van benne, amit én szeretek pluszban csicseriborsóval vagy babbal turbózni.
- Egy edényben elkészül és még csinos is, így könnyű vele lenyűgözni bárkit.
- Szerintem úgy a legfinomabb, ha miután beleütötted a tojásokat, megszórtad fetával, beteszed a sütőbe és ott sül krémesre.
- Plusz egy extra tipp: dobjatok bele még az elején egy fahéjrudat, ami egyfelől ízfokozó hatású, másrészt istenien passzol az íze az ételhez.
Ha a shakshukát még nem próbáltad, de a tojásos lecsót szereted és a fűszeresebb, keleti kajákat sem veted meg, akkor tuti, hogy ez lesz az új nyári kedvenced.