Ezt a salátát gyorsan bedobom még nektek a szombati piacozás előtt, hogy be tudjatok hozzá vásárolni. Már a múlt héten is tökdömping volt a Bálint kertnél, a héten meg még több lesz, szóval bármelyik piacra is mentek, tuti mindenhol találtok majd tököt, a szerencsésebbek akár a saját kertjükben is. Én ezt az édes-savanyú salátát csináltam belőle tegnap este és az egyik legnagyobb erénye, hogy a nyers zöldségeket fél órát kell pácolni, ettől kicsit megpuhulnak, de csak annyira, hogy még ress marad és öröm őket ropogtatni. Könnyű kis ebéd vagy vacsora lesz belőle és laktató, de mégis csupa zöldség az egész.
A tököt én meghámoztam, kanállal kikapartam a magházát, nagyobb darabokra felvágtam és mandolinnal vékony szeletekre vágtam, legvégül ezeket a szeleteket csíkoztam fel késsel. Így a legegyszerűbb, ha nincs tökgyalutok, ahogy nekem se.
A Fény utcai piacon pár hete kinyitott egy tisztességes halas, a királyrákokat én ott vettem, de persze el is hagyhatjátok belőle vagy cserélhetitek másra.