A legfinomabb kókuszkocka

írta Kárai Dávid

Na, egyrészt újra emlékeztettem magam, hogy azért nem szoktam kókuszkockát sütni, mert ez a pepecselős mártogatás, forgatgatás nem az én idegrendszeremnek való. Másrészt meg ez itt a legfinomabb kókuszkocka, amit valaha sütöttem. Szóval ha a végeredményt nézzük, mégiscsak megérte. Attól lesz jó, hogy van kókusz a piskótában is, így később is szaftos marad, na meg a csokimázba löttyintett rum is sokat dob az erényein.

Érdemes inkább kisebb szeletekre vágni a piskótát, úgy sokkal könnyebb vele dolgozni. A langyos csokimázat én egy bögrébe öntöttem át, villára szúrtam egy piskótakockát, alámerítettem, így ment a kókuszreszelékbe.

Kifejezetten jót tesz neki, ha egy éjszakát áll jól zárható dobozban, mert így a piskóta szépen magába szívja a csoki. Akár keresztben szét is lehet vágni a kockákat, megkenni lekvárral vagy extra csokival, úgy is marha finom.

Kókuszkocka

Na, egyrészt újra emlékeztettem magam, hogy azért nem szoktam kókuszkockát sütni, mert ez a pepecselős mártogatás, forgatgatás nem az én idegrendszeremnek való.… Receptek A legfinomabb kókuszkocka European Nyomtatás
Adag: 16 db Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A piskótához:

  • 12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 22,5 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1,8 dl tej

A csokimázhoz:

  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)

A forgatáshoz:

  • 10 dkg kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS

A vajat és a cukrot egy tálban 6-7 perc alatt keverd habosra, majd add hozzá a vaníliakivonatot és egyesével a tojásokat.

A lisztet a sütőport és a sót szitáld hozzá a masszához, keverd simára, forgasd bele a kókuszreszeléket is, végül öntsd hozzá a tejet és óvatosan keverd el benne.

Sütőpapírral bélelj ki egy 20x20 centis tepsit, majd simítsd el benne a masszát.

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd aranybarnára, majd hagyd kihűlni, utána vágd a piskótát 16 részre.

A csokimáz hozzávalóit vízgőz felett olvaszd fel, majd hagyd hűlni 10 percet. A forgatáshoz a kókuszreszeléket szórd ki egy tálba.

A csokimázat öntsd át egy akkora bögrébe, amibe belefér egy piskótakocka. Egy villára szúrj rá egy kockát a piskótából, merítsd meg a csokimázban, hagyd néhány másodpercig lecsepegni a felesleget, majd tedd át a kókuszreszelékbe és óvatosan forgasd meg benne. Ha kész, tedd át egy rácsra vagy tálcára és hagyd állni fél órát.

Jót tesz neki ha zárható dobozban, szobahőmérsékleten hagyod állni egy éjszakát.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...