Igazi retró péksütemény, áfonyalekvárral és pár szem gyümölccsel feldobva. A tésztának egyetlen trükkje van, hogy az élesztő felfuttatásához jót tesz egy csapott evőkanál liszt a tetejére. Ebbe szépen bele tud kapaszkodni és csodásan életre kel. Ezután már csak mindent össze kell önteni egy keverőtálba és jól kidagasztani. Legalább 10-15 percig érdemes dolgozni a tésztát ahhoz, hogy foszlós és puha legyen a végeredmény.
Miután a tészta összeállt és megkelesztettük, nem túl vékonyra, úgy másfél centi vastagságúra kell kinyújtani. Ezután egy nagy, tízcentis kiszúróformával kiszaggatni a péksütiket. Ebből a mennyiségből 8-10 darab lesz. A kiszaggatott korongokba kell aztán ügyesen mélyedést készítenünk, ahova belekerül a lekvár és a kikevert túrós töltelék. A túróba én vaníliakivonatot és friss, reszelt citromhéjat is tettem, de mehet bele áztatott mazsola vagy reszelt gyömbér is.

Langyosan, frissen sütve a legfinomabb, de jól zárható zacskóban egy-két napig puha marad, sőt, jól bírja a fagyasztást is! A kihűlt ökörszemeket dobd be a fagyasztóba, ahonnan bármikor a forró sütőbe dobva ott az asztalon a friss péksüti.