Abbahagyhatatlan sajtos keksz

írta Kárai Dávid

reklám

Egyetlen késes aprítóban összekeverhető, aztán elég csak hengert formázni belőle, bedobni a fagyasztóba fél órára, felszeletelni és végül kisütni. Ennyi az egész. Jól jöhet a szilveszteri pezsgőzéshez, egy üveg Kristinus Pet-Nathoz, de úgy általában bármikor ha sós ropogtatnivalóra vágynál. Zárható dobozban egy hétig friss marad, de úgyis tízpercenként rájársz majd.

Én szeretem kéksajttal, gorgonzolával készíteni, de helyette bármilyen más, lágy sajt is megteszi. Ugyan ez igaz a kemény sajtra is, ami nálam rendszerint parmezán. Egyedül csak az arányokra kell figyelni.

Extra tipp: Ha a gorgonzolás verziót készíted, akkor tehetsz bele pár szem durvára aprított diót is.

Sajtos keksz

reklám Egyetlen késes aprítóban összekeverhető, aztán elég csak hengert formázni belőle, bedobni a fagyasztóba fél órára, felszeletelni és végül kisütni. Ennyi az… Receptek Abbahagyhatatlan sajtos keksz European Nyomtatás
Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 12,5 dkg finomliszt
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt feketebors
  • ½ teáskanál mustárpor (elhagyható)
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 10 dkg hideg vaj
  • 10 dkg gorgonzola sajt (vagy más, lágy sajt)
  • 5 dkg reszelt parmezán (vagy más, kemény sajt)

 

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, a sót és a fűszereket késes betétű robotgépbe tesszük és alaposan összekeverjük.

Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat és addig járatjuk a gépet, amíg morzsalékos nem lesz. Ezután hozzáadjuk a kétféle sajtot, majd addig dolgozzuk tovább, amíg a tészta egy gombóccá össze nem áll.

A kész tésztát lisztezett felületen, kb. 15 centi hosszú, henger alakra nyújtjuk. A két végét érdemes közben alaposan megütögetni, hogy ne maradjon benne levegő. Fóliába csomagoljuk, majd fél órára a fagyasztóba tesszük. (Ha nem akarod rögtön megsütni, akkor a hűtőben egy napig pihentetheted.)

Ha a tészta lehűlt, akkor fél centi vastag korongokat vágunk belőlük és sütőpapírral bélelet tepsin, 185 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket. Akkor jó, ha széle már barnulni kezd.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...