Banánkenyér két verzióban: reggelire vagy desszertnek

írta Kárai Dávid

A szokásos forgatókönyv játszódott le most is, miszerint megvettem egy adag banánt, aminek a fele a megbarnult. Én mondjuk cseppet sem bánom, mert a banánkenyeret legalább annyira szeretem, mint a friss gyümölcsöt. Én egyébként megkülönböztetek kétfajta verziót belőle, attól függően, hogy mi a célom vele. A recept mindkét esetben ugyanaz, csak az alapanyagokkal trükközöm. Ha reggelire vagy uzsonnára sütöm, akkor teszek bele teljes kiőrlésű lisztet is, a cukrot viszont harmadolom és épp csak annyit teszek hozzá, hogy annyira legyen édes, mint egy kalács. Ha viszont desszertnek szánom, akkor klasszik lisztből, édesen, néha még kevés aszalt gyümölccsel megküldve készítem.

A szokásos forgatókönyv játszódott le most is, miszerint megvettem egy adag banánt, aminek a fele a megbarnult. Én mondjuk cseppet sem bánom,… Receptek Banánkenyér két verzióban: reggelire vagy desszertnek European Nyomtatás
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 22,5 dkg liszt (a fele lehet teljes kiőrlésű is)
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 17 dkg barna cukor (lecsökkentheted egészen 5 dekára is)
  • 8,5 dkg görög joghurt
  • 60 g vaj
  • 2 tojás
  • 4 jó érett banán
  • 5 dkg aprított mogyoró (vagy dió)

ELKÉSZÍTÉS

Keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.

A cukrot a vajat és a joghurtot robotgéppel 4-5 perc alatt keverd jó habosra, majd szitáld bele a lisztes keveréket és dolgozd simára.

A banánokat hámozd meg és villával törd össze, majd az aprított mogyoróval együtt keverd a tésztába.

Sütőpapírral bélelj ki egy gyümölcskenyérformát és öntsd bele a masszát.

175 fokon 45-50 perc alatt süsd aranybarnára.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...