Itt a házi édes-savanyú csirke receptje! Mert igen, szerintem a legtöbbünknek az üveges mártásokból ismerős ez az étel, pedig nem sokkal bonyolultabb, ha magunk készítjük. Konkrétan csak össze kell turmixolni a szósz alapanyagit és kész. Az édes ízért nálam a gyümölcs, a mangó felel és ha jó érett volt, akkor plusz cukrot sem kell hozzáadni.
Ecetből én mindig természetes erjesztésű fehérbor- vagy almaecetet használok. Ez nem csak azért fontos, mert ízében sokkal harmonikusabb, hanem mert nem is azonos mennyiség kell belőle, mint a zöld flakonos ecetsavból. Arra bíztatok mindenkit, hogy főzéshez ne ez utóbbit használja, hanem igazi erjesztett eceteket. Ég és föld a különbség.
Az édes-savanyú csirkét én bébikukoricával vagy cukorborsóval szeretem a legjobban, de mehet bele akár cukkini, bambuszrügy vagy más friss, szezonális zöldség, de akár az ázsiai fagyasztott zöldségmixek is jól muzsikálnak az ételben. Utána már csak egy adag főtt rizs kell a tányérra és kész is van a ripsz-ropsz vacsora.