Mandulás linzer cserenyelekvárral

írta Kárai Dávid

Úgynevezett klasszikus annyi változtatással, hogy a tésztába kevertem mandulalisztet is és házi feketecseresznye-lekvárral töltöttem be. Hát igen, pont annyira finom lett, mint ahogy azt elképzeled!

Úgynevezett klasszikus annyi változtatással, hogy a tésztába kevertem mandulalisztet is és házi feketecseresznye-lekvárral töltöttem be. Hát igen, pont annyira finom lett, mint… Desszert Mandulás linzer cserenyelekvárral European Nyomtatás
Adag: 20 db Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg mandulaliszt (vagy darált mandula)
  • 1 csipet só
  • 6,5 dkg porcukor
  • 12,5  dkg hideg vaj
  • 30 ml habtejszín vagy tej
  • 1 tojássárgája, a tésztába
  • 1 tojásfehérje, a kenéshez
  • 5 dkg mandula, a szóráshoz
  • 10 dkg feketecseresznye-lekvár, a töltéshez

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet, a mandulalisztet, a sót és a porcukrot egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat és addig dolgozzuk robotgéppel, amíg morzsás nem lesz.

A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a tésztához adjuk és addig dolgozzuk, amíg egy gombóccá össze nem áll.

Fóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük legalább fél órát.

Ezután sütőpapíron kinyújtjuk,

A pihentetett tésztát vékonyan lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Minden második közepébe egy kis szív szaggatóval lyukat csinálunk és ezeket lekenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk aprított mandulával.

Az összeset sütőpapírral bélelet tepsire pakoljuk és 175 fokon 10-12 perc elég is neki. Nem kell hogy nagyon megpiruljanak, elég ha csak megszilárdulnak a kekszek. Ha kész, kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni.

Az aljakat megkenjük fél 1-1 teáskanál lekvárral, majd óvatosan rátesszük a mandulával szórt tetőket.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...