Lazacos tészta krémsajtos szósszal

írta Kárai Dávid

Last minute tipp karácsonyra! Mondom miért csináld meg egyrészt jól belőhetőek az adagok, azaz nem fogsz belőle túl sokat készíteni. Másrészt hiába ünnepi főétel, fél óra alatt megvagy vele és ezen felül úgy rakhatsz halat az asztalra, hogy ha valaki mégsem szereti, akkor neki tudsz csinálni a szószból egy halmentes verziót is, merthogy a halat érdemes külön serpenyőben átpirítani, így jobban látod, hogy mikor készül el és csak a végén hozzákeverni a tésztához.

Last minute tipp karácsonyra! Mondom miért csináld meg egyrészt jól belőhetőek az adagok, azaz nem fogsz belőle túl sokat készíteni. Másrészt hiába… Receptek Lazacos tészta krémsajtos szósszal European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 póréhagyma
  • 3 szál angolzeller
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor
  • ½ narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál magos mustár
  • 2,5 dl tejszín
  • 12,5 dkg krémsajt
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • só, bors
  • 50 dkg száraz tészta
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

A halhoz:

  • 50 dkg lazac
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A mártáshoz az olívaolajat felhevítjük, majd üvegesre pároljuk rajta a felaprított póréhagymát. A zellert feldaraboljuk, a hagymára dobjuk a babérlevéllel együtt és tovább pároljuk. Fontos, hogy nem kell színt kapniuk, csak essenek össze és kicsit puhuljanak meg. Ezután hozzáöntjük a bort, megvárjuk, amíg a folyadék fele elpárolog, majd hozzáreszeljük a narancs héját, beletesszük a mustárt, elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk-borsozzuk, majd alacsony lángon beforraljuk, amíg a sűrű szószt nem kapunk. Legvégül hozzákeverjük a krémsajtot és a kapribogyót is.

A lazacot kockára vágjuk, majd felhevített olajon körbepirítjuk, közben sózzuk-borsozzuk.

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, de egy evőkanálnyit félreteszünk belőle. A tésztához keverjük a szószt, a félretett főzővizet, majd tányérokba adagoljuk. Elosztjuk a lazackockákat is és extra kapribogyóval és reszelt parmezánnal tálaljuk.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...