Paradicsomsaláta csicseriborsóval

írta Kárai Dávid

Sárga, fekete, paprikaalakú, ökörszív, koktél, lédús, vékonyhéjú, befőző. Igen, ezt mind tudja a paradicsom, aminek épp itt a szezonja, lubickolok is benne rendesen. Imádom, és azt is, hogy paradicsomot eszünk paradicsommal, mert tényleg csak pár hét az, amíg az igazi, napsütötte ízekben tomboló zöldségek a piacon vannak.

Ma paradicsomsaláta van az asztalon, egy közel-keleti verzióban. Többféle, színes paradicsom, uborka, csicseriborsó, lilahagyma. Az öntet rajta olívaolaj-citrom-gránátalmaszirup, a fűszer harissza. Előre is elkészíthetitek, felvágva a zöldségeket, kikeverve az öntetet és fogyasztás előtt 5-10 perccel elég mindent összeforgatni, a legvégén mehet rá friss zöldfűszer, nálam koriander és kapor.

Önmagában is elég laktató a csicseriborsónak köszönhetően, de készíthetsz mellé grillezett húst, főtt tojást és adhatsz hozzá pitát is.

Közel-keleti paradicsomsaláta

Sárga, fekete, paprikaalakú, ökörszív, koktél, lédús, vékonyhéjú, befőző. Igen, ezt mind tudja a paradicsom, aminek épp itt a szezonja, lubickolok is benne… Receptek Paradicsomsaláta csicseriborsóval European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A salátához:

  • 80 dkg érett paradicsom (jó, ha többféle)
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 40 dkg konzerv csicseriborsó
  • 1 gerezd savanyított citrom

Az öntethez:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • 3 evőkanál gránátalmaszirup
  • 2 teáskanál harisszapaszta

A tálaláshoz:

  • 1-1 csokor friss kapor és koriander

ELKÉSZÍTÉS

A paradicsomot egy jó éles késsel vágd karikára és szeleteld fel az uborkát is.A lilahagymát tisztítsd meg, majd vágd félkarikára. A csicseriborsót csepegtesd le. A sóban eltett citrom húsát kapard ki, erre nem lesz szükség, a héját vágd fel minél apróbbra. Keverd össze a saláta alapanyagait és rendezd őket egy tálba.

Az öntet hozzávalóit tedd egy befőttes üvegbe és jó alaposan rázd össze.

Tálalásnál öntsd le a zöldségeket az öntettel, szórd meg az aprított, friss zöldfűszerekkel, alaposan keverd össze és hagyd 5-10 percig összeérni az ízeket.

MEGJEGYZÉS

Tálalhatod pitával, grillezett húsokkal, főtt tojással is, de önmagában is laktató a csicseriborsó miatt.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...