#reklám
Az elmúlt években szép lassan kialakult nálunk egy állandó karácsonyi menü, aminek a nyitánya ez a skandináv lazacleves. Sokáig kerestem azokat a recepteket, amelyek gyorsan összedobhatóak, vagy előre elkészíthetőek, mert megfogadtam, hogy nem vagyok hajlandó a konyhában tölteni az ünnepeket.
Azt is vallom, hogy a fontos alkalmakkor érdemes jól bevált recepteket vagy elronthatatlan fogásokat elővenni, mert nincs annál bosszantóbb, amikor a fontos pillanatban valami rosszul sikerül vagy éppen egész nap azon kell stresszelni, hogy a süti végül jól sikerül-e.
Nos, ez a leves fél óra alatt megfőzhető, nagyon elegáns és nem is kell hozzá semmi extra alapanyag a lazacot leszámítva. Igazi közönségkedvenc, úgyhogy baráti társaságnak, illetve a nagyobb családnak is ezt szoktam főzni és mindenki szerette, még azok is, akik nem nagy halrajongók. A kaportól sem kell félni, ha tudom, hogy van aki nem szeretek, akkor a tálalásnál kistányérba kiteszem és a forró levesbe mindenki saját maga tudja adagolni.
Könnyű elkészíteni, nem nagyon lehet elrontani, szóval kezdőként is bátran álljatok neki, isteni lesz!