Skandináv lazacleves

írta Kárai Dávid

#reklám

Az elmúlt években szép lassan kialakult nálunk egy állandó karácsonyi menü, aminek a nyitánya ez a skandináv lazacleves. Sokáig kerestem azokat a recepteket, amelyek gyorsan összedobhatóak, vagy előre elkészíthetőek, mert megfogadtam, hogy nem vagyok hajlandó a konyhában tölteni az ünnepeket.

Azt is vallom, hogy a fontos alkalmakkor érdemes jól bevált recepteket vagy elronthatatlan fogásokat elővenni, mert nincs annál bosszantóbb, amikor a fontos pillanatban valami rosszul sikerül vagy éppen egész nap azon kell stresszelni, hogy a süti végül jól sikerül-e.

Nos, ez a leves fél óra alatt megfőzhető, nagyon elegáns és nem is kell hozzá semmi extra alapanyag a lazacot leszámítva. Igazi közönségkedvenc, úgyhogy baráti társaságnak, illetve a nagyobb családnak is ezt szoktam főzni és mindenki szerette, még azok is, akik nem nagy halrajongók. A kaportól sem kell félni, ha tudom, hogy van aki nem szeretek, akkor a tálalásnál kistányérba kiteszem és a forró levesbe mindenki saját maga tudja adagolni.

Könnyű elkészíteni, nem nagyon lehet elrontani, szóval kezdőként is bátran álljatok neki, isteni lesz!

Skandináv lazacleves

#reklám Az elmúlt években szép lassan kialakult nálunk egy állandó karácsonyi menü, aminek a nyitánya ez a skandináv lazacleves. Sokáig kerestem azokat… Receptek Skandináv lazacleves European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 5 dkg vaj
  • 1 póréhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 40 dkg burgonya
  • 1 liter víz vagy alaplé
  • só, bors
  • 2 db babérlevél
  • 4-5 szem szegfűbors
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 szál angolzeller
  • 2 dl tejszín
  • 35 dkg lazacfilé
  • 1 citrom

ELKÉSZÍTÉS

1. A vajat egy edényben olvaszd meg , majd alacsony lángon párold meg rajta a félkarikára vágott póréhagymát.

2. Amikor a hagyma már összeesett és jó édeskés ízt kapott, vedd nagyobbra a lángot és add hozzá a megtisztított, kockára vágott burgonyát, valamint a karikára vágott sárgarépát. Keverd el és öntsd fel annyi vízzel vagy alaplével, hogy bőven ellepje, de kellően sűrű maradjon a leves.

3. Sózd, borsozd, dobd bele a babérlevelet, a szegfűborsot és a kapor összekötözött, levágott szárát, majd addig főzd, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Ezután add hozzá a zellert és ezzel együtt már csak néhány percet főzd, így megmarad a roppanóssága és az élnék színe is

4. Ha kész, akkor öntsd hozzá a tejszínt és addig főzd, amíg egyet rottyan. Ezután ez is zárhatod alatta a lángot és még a forró levesbe rögtön tedd bele a falatnyi kockára vágott lazacfilét és fél citrom levét, hogy kellemesen savanykás legyen. Hagyd állni 10 percet, hogy a lazac átfőjjön benne.

5. Tálalásnál szórd meg a maradék felaprított friss kaporral és extra citromgerzedekkel együtt tedd az asztalra.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...